Home / Vijesti / BiH / Sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića o formiranju vlasti

Sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića o formiranju vlasti

U Sarajevu bi uskoro trebao da počne sastanak Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA na kojem će se razgovarati o uspostavljanju vlasti na nivou BiH, saznaju “Nezavisne novine”.

Sastanak će se održati u Predsjedništvu BiH.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, kazao je “Nezavisnim” da prije sjednice Predsjedništva BiH treba da bude sastanak predstavnika političkih partija.

“Vjerujem da je moguće da se veoma brzo odblokira proces konstituisanja vlasti na nivou institucija BiH”, naglasio je on.

Podsjećamo, na nivou BiH još uvijek nije formirano Vijeće ministara BiH, a na čijem čelu bi trebao da bude pripadnik srpskog naroda.

Dodik je ranije izjavio da bi kandidat za predsjedavajućeg vijeća ministara trebao da bude Zoran Tegeltija, aktuelni poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS i bivši ministar finansija RS. Osim ovoga, na nivou BiH nije formiran ni Dom naroda BiH, dok je konstituisano Predsjedništvo BiH u kojem pored Dodika, sjede Željko Komšić i Šefik Džaferović, te Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Merkel u Aušvicu: Osjećam stid zbog zločina koje su počinili Nijemci

Njemačka kancelarka Angela Markel rekla je u nekadašnjem njemačkom nacističkom logoru Aušvic-Birkenau na jugu Poljske …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)