Home / Vijesti / Svijet / Britanski bogataš bio u nestaloj podmornici kod Titanika

Britanski bogataš bio u nestaloj podmornici kod Titanika

Milijarder Hamish Harding, britanski vlasnik kompanije Action Aviation, bio je jedan od turista u podmornici koja je nestala tokom turističkog putovanja do olupine Titanica.

Hardingov posinak Brian Szasz saopćio je na Facebooku da je njegov otac bio u podmornici koja je bila na putu da posjeti olupinu Titanica na dnu Antlantskog okeana te je zamolio sve da se mole za spas ljudi u podmornici.

Kasnije je Szasz izbrisao objavu.

“Majka me zamolila da izbrišem svoju objavu i druge povezane objave zbog privatnosti. Hvala vam na podršci”, naveo je u naknadno objavljenoj poruci.

Na Twitter nalogu kompanije Action Aviation prije nestanka podmornice je objavljeno da je ekspedicija uspješno krenula i da Hamish upravo roni.

Sky News javlja da američka kompanija OceanGate Expeditions, koja je vlasnik podmornice, nije primila signal od posade već duže od sedam sati, a riječ je o signalu koji u normalnim uvjetima stiže u intervalima od 15 minuta.

Američka obalna straža provodi operaciju potrage i spašavanja nakon što je danas nestala turistička podmornica koja je krenula prema olupini Titanica.

Mjesto olupine Titanica nalazi se u sjevernom Atlantskom okeanu, oko 3,7 kilometara ispod površine i oko 400 milja od obale Newfoundlanda.

N1/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)