Home / Vijesti / BiH / MILORAD DODIK NERVOZAN ;Već trebalo formirati Vijeće ministara a oni rješavaju neka druga pitanja …

MILORAD DODIK NERVOZAN ;Već trebalo formirati Vijeće ministara a oni rješavaju neka druga pitanja …

Dragan Čović, Milorad Dodik i Bakir Izetbegović sastali su se danas u zgradi državnog Predsjedništva u Sarajevu kako bi razgovarali o formiranju vlasti.

Razgovarali smo o načinu na koji se može dalje kretati situacija oko formiranja Vijeća ministara. Razmijenili svako svoje pozicije, naravno mi iz SNSD-a sa svojim koalicionim partnerima i sa kapacitetom koji imamo sa devet zastupnika u Predstavničkom domu“, kazao je nakon sastanka lider SNSD-a Milorad Dodik.

„Koliko vidim nema puno problema da Srbin bude predsjedavajući, čak ni za ime koje smo ranije spominjali.Smatramo da je to trebalo i ranije učiniti kad god budemo bili u poziciji da to uradimo, a da se kasnije bavimo nekim drugim pitanjima. Što se tiče gospodina Izetbegovića, ono što su javno govorili, žele da riješe neka druga pitanja. “, dodao je predsjedavajući Predsjedništva.

On je ponovio stav da je već trebalo riješiti pitanje formiranja Vijeća ministara BiH.

„Naš stav je da trebamo riješiti pitanje Vijeća ministara i konstituisanje vlasti, potpuna je zloupotreba u okviru zapošljavanja. Više od 400 ljudi od izbora do danas je zaposleno u državnim institucijama, to rade stare strukture. To je nekorektno i nezakonito. Bivši funkcioneri se uhljebljavaju“, smatra Dodik.

Jedan od dogovora prilikom formiranja vlasti bit će i odgovor kako riješiti to pitanje nekorektnog i nezakonitog zapošljavanja. Svi bivši funkcioneri se upošljavaju, a to nije dobro, dodao je on.

Dodik je na kraju istakao kako su se Kao i obično dogovorili da se sastanu neki drugi dan i nastave dogovarati.

„Ništa je bilo tajno, sve se govorilo javno. Naš pristup je da idemo završiti posao, naš stav je da smo prije nove godine to trebali završiti“, rekao je Dodik.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

Uznemirujuće :Izraelci zavezali ozlijeđenog Palestinca za džip naprijed i vozili ga kroz naselje

IDF je u međuvremenu potvrdio da se ova situacija doista i dogodila, objašavajući kako je …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)