Home / Kompanije i Tenderi / Domaće kompanije / BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu Jelse na otoku Hvaru. Promijenili su brave, zasad zauzeli gornji kat i postavili svoje natpise. Zbog svega je Općina pozvala i policiju jer tvrdi da je sve napravljeno nezakonito. Dok se Općina zgraža, oni tvrde da je Tvornica zgradu odavno uredno kupila.

Nakon što su predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva prije tri dana provalili su u zgradu u centru Jelse na otoku Hvaru, Općina je pozvala policiju.

“Dakle, oni su upali u javnu zgradu, a da nisu ni s kim razgovarali, došli su iz strane države. To je zaista nevjerojatna situacija i tvrde da je to njihovo vlasništvo”, objasnio je Nikša Peronja, načelnik Općine Jelsa.

Investitori iz Sarajeva tvrde kako će polako preuzeti čitavu zgradu, dok su općinari time šokirani i ističu kako je riječ o provalnicima koji su nezakonito upali, promijenili brave i zauzeli općinsku zgradu.

“Tu su banka, zavod za zapošljavanje, županijski uredi”, nabraja Peronja.

No investitori tvrde da su zgradu odavno kupili i da ulaze u svoje vlasništvo. Pravni zastupnik Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva uveo je ekipu Dnevnika Nove TV u zapuštene prostorije. Vlasnici Tvornice iz Sarajeva uvjeravaju kako je pola zgrade njihovo vlasništvo.

Pokazali su i vlasnički list izvađen tek prije nekoliko dana u kome zaista stoji njihova polovica, a uvjeravaju da su zgradu kupili još 60-ih godina.

“To je kupila Tvornica čarapa Ključ kao odmaralište svojih radnika. Objekt je kupljen na osnovi toga kupoprodajnog ugovora, upisani smo, imam dokaz da smo upisani 1960. godine. Kada smo došli, kada je je privatizirana firma još 2002. godine, ali s načelnikom se ne može razgovarati”, rekao je njihov zastupnik Bido Dolovac i dodao da mu je načelnik 2002. rekao: “To je naše i tu neću da vas vidim.”

Sadašnji načelnik Općine tvrdi kako je jedina osnova po kome ovi ljudi traže zgradu davni sporazum iz 1960-ih u socijalizmu. Navodno je Tvornici ponuđen prostor da dovede strojeve i pokrene proizvodnju u Jelsi te otvori radna mjesta. Ali to se nikada nije dogodilo.

Policija je u Jelsi obavila pregled i otišla. Općina očekuje zaštitu suda i hitno izbacivanje došljaka. Ali dokumenti u rukama sarajevskih investitora ne naslućuju brzi rasplet ove priče.

izvor:Bosnia-press.com

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Poziv za učešće u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Banja Luka, 2.11.2023.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća je pokrenula jedinstveno istraživanje sa ciljem …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)