Home / Najave / Do iduće godine imat ćemo MuTaTo lijek za rak bez nuspojava, najava je izraelskog naučnog tima

Do iduće godine imat ćemo MuTaTo lijek za rak bez nuspojava, najava je izraelskog naučnog tima

TIM izraelskih znanstvenika s Danom Aridorom na čelu radi na razvijanju prvog potpunog lijeka za rak i uvjereni su kako su na dobrom putu.

Do iduće godine imat ćemo lijek protiv raka, najavio je tim znanstvenika izraelske kompanije AEBI navodeći da su razvili specifičan toksin koji ubija stanice raka. Mediji ga opisuju kao “antibiotik” protiv raka jer su iz te kompanije opisali lijek kao učinkovit od prvog dana uzimanja i bez ikakvih ili tek s minimalnim nuspojavama.

Mislimo da ćemo u roku od godine dana ponuditi potpuni lijek za rak. Odlična je vijest i da će imati minimalne ili čak nikakve nuspojave”, objavio je Aridor.

Prema njegovom objašnjenju, riječ je o antibiotiku koji istovremeno koristi kombinaciju peptida za svaku stanicu raka kao i jak otrov koji će biti specificiran za svaku vrstu raka. U uspjeh ne sumnjaju čak ni unatoč podatku da postoji više od sto vrsta raka, a svoj su lijek nazvali MuTaTo (multi target toxin).

Kombinacija peptida i toksina za koje se navodi da će ciljano ubijati stanice raka nazvana je MuTaTo, a glavni direktor izraelske kompanije dr. Ilan Morad za Jerusalem Post izjavio je da su proveli istraživanje na miševima te da planiraju klinička ispitivanja na ljudima. Budući da bi takva istraživanja trebala trajati godinama, odmah se u javnosti pojavio upitnik kako je stoga moguće da već za godinu dana svijet ima “antibiotik” protiv raka.

Naš lijek protiv raka bit će učinkovit od prvog dana, a bit će dostupan po znatno nižoj cijeni od većine drugih tretmana na tržištu”, rekao je Aridor za The Jerusalem Post.

No, to je tek jedna u nizu sumnji i dvojbi opće, ali i stručne javnosti. Tako svjetski mediji prenose blog J. Leonarda Lichtenfelda iz Američkog društva za rak koji, među ostalim, piše da nas je iskustvo učilo puno puta da je razmak od uspješnog eksperimenta na miševima do pomoći oboljelima od raka dugo putovanje ispunjeno nepredvidivim i neočekivanim poteškoćama.

Većina komentara ima upravo takav prizvuk, no objava iz Izraela bez sumnje postala globalna vijest o kojoj se raspravlja. Američki CNBC navodi da je u svakom slučaju nužno mnogo godina da bi se prošla potrebna procedura provjere funkcionira li ovaj lijek i kako.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)