Home / Ličnosti / Gisele Bündchen u autobiografiji otkrila da ju je majčinstvo šokiralo

Gisele Bündchen u autobiografiji otkrila da ju je majčinstvo šokiralo

LISTA titula koje nosi Gisele Bündchen je poduža. Ona je prvi brazilski međunarodni supermodel, prema časopisu Forbes jedna od najutjecajnijih žena na svijetu, Viktorijina anđelica pa čak i holivudska zvijezda i producentica.

Uz sve to je i majka troje djece: osmogodišnjeg Benjamina, petogodišnje Vivian i 11-godišnjeg posinka Jacka. Djecu odgaja ravnopravno sa suprugom Tomom Bradyjem, a sada je napisala knjigu o životu u kojoj se osvrnula i na to kako ju je majčinstvo promijenilo.

“Kad sam postala majka, na neki način sam se izgubila. Kao da je dio mene umro. Bila sam vrlo neovisna. Sve se vrtjelo oko mene. Onda sam odjednom dobila malo biće, osjetila da ne mogu raditi druge stvari i to mi je to teško palo. Sve što sam htjela je postati majka, a kad se to dogodilo, šokirala sam se”, priznala je za časopis People za koji je dala intervju.

Zbog toga što je zaposlena majka, Bündchen je često osjećala krivnju.

“Mislila sam da sam loša majka jer djecu ostavljam na samo jedan dan. Osjećala sam krivnju kad bih ih povela i sa sobom jer smo znali biti u avionu, a oni bi plakali”, dodala je.

Puno je ulagala u samu sebe i obećala si da će biti najbolja supruga i majka. Kaže kako je bilo teško dok su djeca bila manja.

“Ponekad mi je bilo previše svega, čak sam bila i depresivna, ali trudila se biti jaka. Osjećala sam strašnu odgovornost majčinstva. Željela sam učiniti najbolje i učiniti to ispravno. Sada su djeca veća, idu u školu i znam da ću uskoro moći početi osvajati neku novu planinu”, objasnila je i dokazala da je i najuspješnijim ženama na svijetu ponekad teško priviknuti se na novu važnu životnu ulogu.

Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Bosanac Edis slovencima besplatno popravlja krovove oštećene u oluji

Edis Vehabović iz Apača, koji je prije sedam godina iz Bosne i Hercegovine došao u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)