Home / Ličnosti / NJEMAČKOJ KANCELARKI PUKNUO FILM: Angela Merkel otpustila šefa obavještajne službe, razlog je…

NJEMAČKOJ KANCELARKI PUKNUO FILM: Angela Merkel otpustila šefa obavještajne službe, razlog je…

Nakon razdoblja nesuglasica u svojoj koaliciji, njemačka kancelarka Angela Merkel je odlučila otpustiti šefa unutarnje obavještajne službe zbog njegovih ocjena nedavnih desničarskih prosvjeda u Chemnitzu.

Nakon susreta s partnerima bavarske CSU i socijaldemokratske stranke SPD, vlada je objavila da Hans-Georg Maassen više ne vodi unutarnju obavještajnu službu. Do kraja ga je podržavao ministar, Bavarac Horst Seehofer, koji je pozdravio njegove “sposobnosti”. Maassen je sada imenovan državnim tajnikom pri ministarstvu unutarnjih poslova.

Taj 55-godišnjak je 7. rujna demantirao postojanje kolektivnog lova na migrante. Maassen je u intervjuu za list Bild 7. rujna izrazio sumnju da su u Chemnitzu nakon što su dva migranta ubila Nijemca bili proganjani migranti, čime je potkopao kancelarku Angelu Merkel koja je rekla da snimke iz tog istočnog grada “veoma jasno” pokazuju mržnju.

On je također tvrdio da je jedna video snimka objavljena na društvenim mrežama lažna, iako to nije bio slučaj.

Njemački sud je u utorak pustio na slobodu jednog od migranata, Iračanina, dok je Sirijac i dalje u pritvoru, a traga se za trećim osumnjičenim, prenosi Hina.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

Melania govorila o seksualnim odnosima sa Trumpom i slikala se gola

  Otkako je prije dvije godine postala prva dama Amerike, postalo je jasno da ni …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)