Home / Vijesti / Regija / CARINICI SRBIJE NISU MOGLI VJEROVATI ŠTA VIDE: SLUČAJNO PRETRESALI TURČINA, A ONDA SU PRONAŠLI…

CARINICI SRBIJE NISU MOGLI VJEROVATI ŠTA VIDE: SLUČAJNO PRETRESALI TURČINA, A ONDA SU PRONAŠLI…

– Holandski državljanin, turske nacionalnosti, starosti 45 godina, koji je putovao iz Holandije u Tursku, spriječen u pokušaju ilegalnog unosa 212.800 evra u Republiku Srbiju. Na istom graničnom prijelazu, takođe Turčin, juče spriječen da iz Srbije iznese 40 neprijavljenih dukata…

Srbijanski carinici su danas na graničnom prijelazu Batrovci, prema Hrvatskoj, otkrili više od 200 hiljada neprijavljenih evra, dok su dan ranije na istom prijelazu osujetili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari 40 dukata u štitniku od sunca.

z Uprave carina Srbije saopšteno je da je zajedničkom akcijom carinika i policije izvedenoj prije par sati na graničnom prijelazu Batrovci, spriječen pokušaj ilegalnog unosa 212.800 evra u Republiku Srbiju.

Ovu pozamašnu sumu deviza pokušao je da prokrijumčari holandski državljanin, turske nacionalnosti, starosti 45 godina, koji je putovao iz Holandije u Tursku.

“Sav novac je sakrio u instrument tablu automobila “Audi A7″, nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao, a najviše je bilo novčanica od po 50 evra i to 3778, zatim 500 od 20 evra, 107 od po 100 evra i 16 novčanica od po 200 evra. Kada su carinici pronašli novac, rekao je da je celu sumu pozajmio od rođaka kako bi otvorio diskoteku u Antaliji”, navodi se iz Uprave carina Srbije i ističe da, kao i u svim drugim slučajevima kada je riječ o deviznim prekršajima, i ovom putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10 hiljad evra, dok je preostala suma privremeno zadržana.

Posebno podsjećaju putnici koji kroz Srbiju prolaze na putu do krajnjeg odredišta, da su u obavezi da prilikom ulaska u zemlju prijave sume veće od 10 hiljad evra koje nose sa sobom, kako bi potom novac mogli nesmetano da iznesu iz zemlje.

– Turčin iz Srbije pokušao da iznese 40 dukata –

Na istom graničnom prijelazu juče je spriječen pokušaj da se iz Srbije iznese 40 neprijavljenih dukata.

Zlatne dukate je pokušao da prenese jedan 54-godišnji turski državljanin, koji je sam putovao iz Turske u Holandiju autombilom “Volkswagen Cady”. Dukati su bili okačeni na alkice i na svima je bilo utisnuto “Ceyrek Altin”. Putnik je dukate sakrio u štitnik od sunca koji mu se nalazio iznad glave.

Protiv tog turskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak, dok su otkriveni dukati privremeno zadržani.

DV

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)