Home / Vijesti / Regija / The Guardian: Prostitutke na jadranskoj “cesti ljubavi” prodaju seks bez kondoma za 5 eura

The Guardian: Prostitutke na jadranskoj “cesti ljubavi” prodaju seks bez kondoma za 5 eura

NOVI dokumentarac britanskog Guardiana o jadranskoj “cesti ljubavi” mnoge je ostavio bez riječi.

Jeziv put silovanja, prostitucije i zlostavljanja koji prolaze djevojke iz Afrike u nadi za bolje sutra ne prestaje ni kad dođu u Europu. Većina njih ostaje i operira na jadranskoj obali Italije uz Stradu Bonificu, ironično prozvanu “cestom ljubavi”, gdje su prisiljene prodavati svoje tijelo.

Samo tijekom prošle godine u Italiju je migriralo preko 11 tisuća žena, a procjenjuje se da je čak 80 posto njih prisiljeno na prostituciju. Najviše je žena iz Afrike, i to uglavnom iz Nigerije. Regrutiraju ih u zajedničkim kućama, a zatim im na vrat natovare dug dolaska u Europu – čak 35 tisuća eura.

Brojni su načini kako iz zastrašuju i tjeraju na šutnju, a jedan od njih su i prijetnje takozvanim “Juju” voodoo ritualima. Odbijaju li žene raditi, madam ih pretuče, piše The Guardian.

“Na cesti”, udruga koja djevojkama pokušava osigurati koliko-toliko normalan život te ih skloniti s ulice, poručuje kako djevojke dugove otplaćuju više od dvije godine. Razgovarali su dosad s više tisuća djevojaka koje su prisiljene na prostituciju te ističu kako je priča svake vrlo slična.

Prije nekoliko godina djevojke su za seks mogle zaraditi 30 eura po klijentu, no kako je na Stradi Bonifici u svakom trenu stotinjak djevojaka tako je i cijena pala. Muškarci sad djevojkama plaćaju tek pet eura za seks i to bez kondoma.

Za lokalno stanovništvo porast prostitucije grozna je stvar. Nekad je ovaj dio Italije bio prepun tvornica, no porastom najstarijeg zanata poslodavci su bili prisiljeni otići. Umjesto tvornica, danas se uz cestu nalaze prljavi madraci na kojima se djevojke prodaju muškarcima.

index

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)