Home / Vijesti / BiH / Usvojen Nacrt pravilnika o preuzimanju električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije

Usvojen Nacrt pravilnika o preuzimanju električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK u utorak je održala redovitu sjednicu na kojoj je usvojen Nacrt pravilnika o obveznom udjelu i preuzimanju električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije.

Odlučeno je kako će se o Nacrtu pravilnika održati opća rasprava 21. 11. 2016. godine, u prostorijama FERK-a, s početkom u 12 sati.

Podnositelju zahtjeva „PROMING“ d.o.o. Bugojno izdana je Dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om s razdobljem valjanosti pet godina.

Na sjednici je odlučeno i kako će se u postupak opće rasprave uputiti nacrti dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola I. reda za dva javna elektroprivredna poduzeća, rok do kojeg zainteresirana javnost može podnositi komentare na nacrte je 22. 11. 2016. do 12 sati, a rasprava o nacrtima dozvola će se održati u prostorijama FERK-a 21. 11. 2016. godine s početkom u 9 sati za JP „Elektroprivreda HZ HB“ d. d. Mostar, odnosno, u 10:30 sati za JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

O nacrtima dozvola za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva TG-GRANIT d.o.o. Prozor-Rama i SENDO d.o.o. Sarajevo, kao i o Nacrtu dozvole za rad za proizvodnju električne energije za podnositelja zahtjeva ENERGONOVA d.d. Sarajevo, FERK će održati opće rasprave. Zainteresirana javnost se detaljnije može informirati o terminima održavanja općih rasprava, kao i rokovima za podnošenje pisanih komentara, preko web stranice FERK-a www.ferk.ba.


U postupak opće rasprave prikupljanjem pisanih komentara uputit će se Nacrt dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja zahtjeva SILO PAVLOVIĆ d.o.o. Žepče, s rokom za podnošenje komentara do 18. 11. 2016. godine do 12 sati.

Tekstovi nacrta dozvola koji su u postupku opće rasprave mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a.

Zainteresirana javnost se detaljnije može informirati o rokovima za podnošenje pisanih komentara, preko web stranice FERK-a www.ferk.ba.

Usvojene su obavijesti za javnost o podnesenim prijedlozima cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar i JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.

Prijedlog JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo je da cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge ostaje ista i u 2017. godini, dok JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar u svom prijedlogu traži da se kategoriji ostala potrošnja na 0,4 kV naponskoj razini snizi cijena u prosjeku za 3 posto, a kategoriji kućanstva cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge poveća za nešto manje od 1,5 posto.

Dostavljeni prijedlozi javnosti će biti dostupni na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba.

FERK će sukladno propisanim pravilima pažljivo analizirati dostavljene prijedloge kako bi utvrdio jesu li predložene cijene sukladne Metodologiji za utvrđivanje cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge u Federaciji BiH i jesu li se stekli uvjeti za davanje suglasnosti FERK-a na iste. O daljnjim aktivnostima FERK-a javnost će biti pravodobno obaviještena.

Na redovitoj sjednici usvojene su obavijesti za javnost o kompletnosti podnesenog zahtjeva za izdavanje dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda podnositelja zahtjeva ASA Energija d.o.o. Sarajevo i BNT „HOLDING“ D.D. Novi Travnik, kao i zahtjeva za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva „MHA ENERGOGROUP“ d.o.o. iz Ilidže, te je odlučeno kako zainteresirane osobe svoje pisane komentare i zahtjeve za stjecanje statusa umješača mogu podnositi do 17. 11. 2016. godine do 12 sati.

Razmatrajući podnesenu žalbu na akt koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica „Elektrodistribucija“ Tuzla, članovi FERK-a su donijeli rješenje kojim se žalba odbija kao neosnovana.

izvor/Fena/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)