Home / After Work / Sziget Festival 2016 – ostrvo dobre energije

Sziget Festival 2016 – ostrvo dobre energije

Dvadesetčetvrti po redu Sziget Festival u Budimpešti održan je od 10. do 17. avgusta, oborivši sve dosadašnje rekorde – skoro pola miliona posetilaca iz preko 100 zemalja sveta. A već je počelo odbrojavanje za jubilarni 25. Sziget koji će biti održan od 09. do 16. avgusta 2017. godine…

Ovogodišnji Sziget Festival porastao je još malo, napunivši svoju 24. godinu. Okupio je posetioce iz preko 100 zemalja sveta, kojih je na kraju bilo skoro 500.000! Ostrvo Obudai (Obudai sziget) predstavlja fantastičnu lokaciju za održavanje festivala, s obzirom da se ostrvu nalazi praktično u centru grada, odmah u nastavku popularnog ostrva Margit (Margitsziget) na Dunavu. Ostrvo predstavlja prirodnu oazu, poput Velikog ratnog ostrva u Beogradu, s tim što je Obudai ostrvo znatno bliže obali i spojeno je mostovima sa kopnom, tako da je veoma lako dostupno. Takođe, odličan gradski prevoz Budimpešte omogućava posetiocima da veoma lako dođu do ostrva.

Organizacija je dovedena, rekli bismo, do savršenstva, kada su ovakvi događaji u pitanju. Ulaznice koje prethodno kupujete preko interneta, ispred ulaza u Festival (pre mosta koji vodi na ostrvo), menjate za elektronske narukvice koje vam narednih dana služe kao osnovno sredstvo identifikacije. Takođe, na Sziget Festivalu nema keša! To znači da su sva plaćanja bezgotovinska preko FestiPay kartice koju posetioci mogu izvaditi na brojnim lokacijama na ostrvu. Jendostavno, položite depozit u kešu i onda sve plaćate sa karticom. Tako se smanjuju gužve, sve ide mnogo brže, nema gubljenja vremena sa kusurom, sa raznim valutama i sl.

_20160829_194026

Veliki broj posetilaca boravi u kampovima na ostrvu i provodi sedam „ludih“ dana na Festivalu. Njima je posvećena ogromna pažnja i obezbeđeni su im maksimalni uslovi za život. Naravno, veliki je broj onih koji dolaze na Festival samo na par dana ili biraju konkretne dane, u zavisnosti od liste izvođača, što znači da se ulaznice mogu kupovati i za pojedinačne dane.

_20160829_194207

Izbor svega je ogroman, od hrane, pića, raznih osveženja, šopinga, raznih usluga, zabave, animacije i sl. Bezbednost je na odličnom nivou, obezbeđene su sve vrste asistencija po potrebi, tako da se svi stvarno mogu u potpunosti prepustiti uživanju.

Naravno, impresivna je bila i lista izvođača, kako onih „headliner“-a, odnosno najvećih zvezda, ali tako i onih koje prate baš samo pravi fanovi. Na stotine pratećih programa upotpunilo je sadržaj Szigeta, poput brojnih tribina, seminara i workshopova, konferencija, filmskih i pozorišnih predstava, plesnih, cirkuskih i akrobatskih predstava, stand up komedija, igraonica, muzejskih izložbi, umetničkih izložbi, sportskih i zabavnih događaja, čak i operskih mini koncerata…

Izdvojićemo samo neka imena izvođača koja su privukla najviše pažnje na ovogodišnjem Sziget Festivalu: Rihanna, Sia, John Newman, Bastille, Muse, Chvrches, David Guetta, Bring Me The Horizon, Years & Years, Sum 41, Kaiser Chiefs, Noel Gallagher, The Last Shadow Puppets, The Lumineers, MO, Naughty Boy, Editors, Kodaline, Bloc Party, M83, Bullet For My Valentine, Crystal Castles i dr.

Sziget Festival omogućava i onima, koji su po prirodi konformisti, da adekvatno uživaju u programima… Na raspolaganju su VIP područja, koja su sponzorisana od strane najvećih svetskih kompanija, gde imate potpuni komoditet, kao da ste u nekom dobrom klubu. Ali ipak, suština je u dobrim vibracijama, u stotinama hiljada mladih, veselih i nasmejanih ljudi, u radosti života, u upoznavanju, u priči, razmeni mišljenja i informacija i punjenju baterija najpozitivnijom mogućom energijom… Dakle, planirajte već sada – 25. rođendan Szigeta od 09. do 16. avgusta 2017.

_20160829_194500

Izvor/travel/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)