Home / Vijesti / Svijet / Si Đinping: Pripremite se za teška vremena

Si Đinping: Pripremite se za teška vremena

Kina mora da se pripremi za teška vremena pošto je međunarodna situacija sve komplikovanija, rekao je danas kineski predsjednik Si Đinping.

Kina i SAD uvele su recipročne carine na uvoz robe nakon što su propali pregovori o rješavanju spornih pitanja.

Tenzije su dodatno povećane nakon što je Vašington prošle sedmice na crnu listu stavio kinesku kompaniju Huawei..

Tokom svog trodnevnog putovanja u provinciji Đijangsi na jugu Kine, Si je od mještana zatražio da izvuku pouke iz težih perioda u prošlosti.

“Danas moramo da prevaziđemo velike rizike i izazove na unutrašnjem i spoljnom planu i da ostvarimo nove pobjede za socijalizam sa kineskim karakteristikama. Naša zemlja je još u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija”, naglasio je Si.

On je istakao da svi “moraju biti svjesni dugoročne i komplikovane prirode nepovoljnih faktora na unutrašnjem i spoljnom planu i da se na adekvatan način pripreme za razne teškoće”.

Kineski mediji nisu precizirali na koje je teškoće mislio Đinping niti je on direktno pominjao trgovinski spor sa Amerikom./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Savjet ministara BiH o povećanom prilivu migranata

Savjet ministara u tehničkom mandatu razmatraće danas materijale Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)