Home / Vijesti / BiH / NJEMAČKI RINGSPANN STIŽE U BOSANSKU KRUPU, ULAŽU 750 HILJADA EURA

NJEMAČKI RINGSPANN STIŽE U BOSANSKU KRUPU, ULAŽU 750 HILJADA EURA

Ringspann će za početak unajmiti halu u Poslovnoj zoni Pilana, već početkom 2019. godine instalirati mašine i krenuti s proizvodnjom, uglavnom dijelova za električne bicikle čiji je najveći kupac BOSCH

Njemački gigant u metalnoj industriji firma Ringspann na samom početku 2019. dolazi u Bosansku Krupi, potvrđeno je na sastanku načelnika Armina Halitovića i predstavnika pomenute njemačke firme Fabiana Maurera, saopćeno je na općinskom sajtu.

UNAJMLJENA HALA

Ringspann, sa sjedištem u Bad Homburgu,jedan je od vodećih proizvođača pogonskih komponenti u Evropi. Mnoge poznate kompanije u mašinskom i pogonskom inženjerstvu, rukovanju materijalima, proizvodnji električne energije i zrakoplovnoj industriji uspješno sarađuju s Ringspannom. Među njima su i Rolls-Royce, BMW, Siemens, Tetra Pak.

Ringspann će za početak unajmiti halu u Poslovnoj zoni Pilana, već početkom 2019. godine instalirati mašine i krenuti s proizvodnjom, uglavnom dijelova za električne bicikle čiji je najveći kupac BOSCH, a onda početi s izgradnjom vlastitih objekata na najprihvatljivijoj lokaciji koja će biti poznata u skorije vrijeme.

U narednoj godini Ringspann u Bosanskoj Krupi, u izgradnju proizvodnih pogona, planira uložiti 750.000 eura, a u 2020. godini najmanje milion eura.

NOVA ZAPOŠLJAVANJA

Na početku bi trebao zaposliti 10-ak radnika, a kasnije iz godine u godinu, shodno potrebama proizvodnje, povećavati broj. Prvi poslovni partner, odnosno kooperant, u Bosanskoj Krupi Ringspannu će biti firma CNC N&K Tehnik Centar smještena u Pilani.
„Sa više od 70 godina iskustva u razvoju, dizajnu i proizvodnji, mi smo stručnjaci u inteligentnim tehničkim rješenjima. Imamo 450 zaposlenih u 16 međunarodnih kompanija, pružamo uslugu na licu mjesta, kao i brzu i pouzdanu isporuku. Proizvodni pogoni u najvažnijim regionima svijeta omogućavaju fleksibilnu proizvodnju orijentiranu na kupca. Ringspann svoje poslovne jedinice, osim u Njemačkoj, ima u SAD, Kini, Južnoj Africi, a sada i u Bosni i Hercegovini, odnosno u Bosanskoj Krupi“, rekao je predstavnik Ringspanna Fabian Maurer.
Vijest da u Bosansku Krupu u ovoj godini dolazi novi investitor, prema riječima načelnika, svojevrsna je kruna djelovanja na putu privrednog razvoja u 2018.
„Mislim da novu godinu ne možemo ljepše početi, uz saznanje da nam dolazi još jedan vrlo ozbiljan investitor. Sve se odvijalo vrlo brzo i efikasno. Dobili smo saznanja da se vlasnici Ringspanna raspituju o mogućnosti investiranja u Bosanskoj Krupi, stupili u kontakt s njima, razmijenili sve informacije, upriličili sastanak na kojem smo predočili ono čime raspolažemo, šta nudimo, kakve beneficije i povlastice dajemo i na licu mjesta dobili pozitivan odgovor“, istakao je načelnik Armin Halitović.

BM/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)