Home / Ličnosti / Zbog greške bankomata izvadio 7,5 milijuna kuna: “Ne žalim ni za čim”

Zbog greške bankomata izvadio 7,5 milijuna kuna: “Ne žalim ni za čim”

ZVUČI kao zaplet nekog filma.

Običan čovjek koji radi u pubu ode na lokalni bankomat podignuti novac nakon smjene. Podigne 200 dolara (australskih), unatoč tome što mu je pisalo “transakcija otkazana”. Zatim izvadi još novca i odjednom živi kao milijunaš.

Dan Saunders živio je na visokoj nozi nakon što je izmuzao veliku banku za više od 1,6 milijuna dolara (oko 7,5 milijuna kuna). “Puno toga mi je u magli. To je prvo što mi padne na pamet”, rekao je Saunders s velikim osmijehom na licu.

“Zanimala me samo zabava, pijenje finih vina i upoznavanje ljudi, samo uživanje zapravo.” U prvom tjednu potrošio je 20 tisuća dolara, a u samo četiri mjeseca čak 1,6 milijuna. Saunders sad priznaje da svega toga sigurno ne bi bilo da nije bilo te “lude greške bankomata”.

Njegov kratak elitni životni stil započeo je nakon smjene u lokalnom pubu u Wangratti u ruralnoj Victoriji 2011. godine. Otkrio je da je išao podignuti novac na bankomat, no nije imao sredstava pa je prebacio novac s MasterCarda na štedni račun.

“Pisalo mi je ‘transakcija otkazana’, no novac je stigao. Izvadio sam 200 dolara i nisam razmišljao o tome”, rekao je za Today Tonight Adelaide. “Samo sam prebacio novac s kreditne kartice.”

No znatiželja je bila jača i vratio se do bankomata. “Baš me zanima mogu li izvaditi još 200 dolara ili možda 500 ili 600”, pomislio je. Nije mogao vjerovati da novac samo izlazi i jednostavno nije mogao odoljeti.

Kad je shvatio da si može priuštiti sve što poželi, nije se suzdržavao. “Mislim da sam potrošio 20 tisuća dolara u prvih nekoliko tjedana”, rekao je.

“Mislim da su mi novac i zabava pomogli, no uvijek sam znao da će se nešto dogoditi ili da će netko doći”, kazao je za Today Tonight. No dolazio nije nitko.

“Jesam li međunarodni lopov koji će samo prebacivati novac i nikad više neće biti viđen?” upitao je sam sebe. Odgovor je bio ne pa je sve odlučio prijaviti banki i medijima.

Optužen je za stjecanje novca prijevarom – 1,6 milijuna australskih dolara – i osuđen na godinu dana zatvora 2015.

Danas radi u restoranu – za 22 dolara po satu.

Kaže kako ni za čim ne žali, ali i priznaje da mu nedostaje “svaki dan”, no unatoč tome nije otišao na bankomat da to ponovno pokuša izvesti.

“Nisam imao pojma da ću postati milijunaš.

Mislio sam da će biti gotovo za tjedan dana, a ne četiri i pol mjeseca”, zaključio je.

 

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)