Home / EU / PAKAO U PORTUGALU: Vatrena stihija guta sve pred sobom i PRIJETI TURISTIMA! Požar se približava čuvenim plažama! (VIDEO)

PAKAO U PORTUGALU: Vatrena stihija guta sve pred sobom i PRIJETI TURISTIMA! Požar se približava čuvenim plažama! (VIDEO)

Vatrogasci se u Portugalu dalje bore protiv šumskog požara velikih razmjera na južnoj obali, u turističkom regionu Algarve iza popularnih plaža , koji je protekle noći prijetio da proguta naselje na padini tamošnjeg brda.

Služba civilne zaštite saopštila je danas da je 44 osobe zatražilo medicinsku pomoć protekle noći, kada je plamen zahvatio obode Monšika, 250 kilometara južno od Lisabona.

Tom prilikom, teško je povređena 72-godišnja žena. Vlasti su saopštile da se više od 1.000 vatrogasaca sa 327 vozila i sedam aviona hvata u koštac sa vatrenom stihijom.

Požar, koji se širi usled vjetra, izbio je u petak u šumi borova i eukaliptusa u pretežno nepristupačnom brdovitom predjelu iza čuvenih plaža u turističkom regionu Algarve.

Crni dim je, u međuvremenu, vjetar donio i do plaža popularnih među evropskim turistima.

Vatrogasci očekuju da će im prognozirane nešto niže temperature pomoći da vatru stave pod kontrolu.

Region Algarve je uglavnom bio pošteđen najgoreg talasa vrućine koji je zahvatio Portugaliju i Španiju, donoseći temperature do 45 Celzijusovih stepen.

 

Kurir.rs/Tanjug/Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)