Home / Vijesti / BiH / SVE PRIZNALA POLICIJI: U Sarajevu uhapšena Esma Turulja zbog fizičkog napada na dva novinara, ovako izgleda kada umjesto šipke uzme mikrofon u ruke(VIDEO)

SVE PRIZNALA POLICIJI: U Sarajevu uhapšena Esma Turulja zbog fizičkog napada na dva novinara, ovako izgleda kada umjesto šipke uzme mikrofon u ruke(VIDEO)

Emila Hamzić, poznatija pod umjetničkim imenom Esma Turulja, nalazi se još uvijek u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali će uskoro biti puštena da se brani sa slobode, potvrđeno je za Klix.ba.

Nakon jučerašnjeg brutalnog napada demobilisanih boraca na reportere žena inicijala E. H. privedena je danas u policijske prostorije. Emila Hamzić, poznatija pod umjetničkim imenom Esma Turulja, nalazi se još uvijek u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali će uskoro biti puštena da se brani sa slobode, potvrđeno je za Klix.ba.

“Emila Hamzić će biti redovnim putem procesuirana, odnosno protiv nje će biti podnesena krivična prijava. Ona se još uvijek nalazi u službenim prostorijama, ali će vrlo brzo biti otpuštena”, kazala  jeportparolka MUP-a KS Suvada Kuldija.

Ona je tokom ispitivanja sve priznala policiji.

Ona se sumnjiči da je metalnom šipkom tokom jučerašnjih protesta boraca na Skenderiji napala reportere portala Klix Kemala Softića i Al Jazeera Balkan Mirsada Bukvića kojem je nanijela i lake tjelesne povrede.

Policija radi na pronalasku i saslušanju još nekoliko osoba koje su nasrnule na reportere.

Kako se saznaje, Esma Turulja je zapravo umjetničko ime žene koja je napala reportere. Navodno se radi o folk pjevačici iz Sarajeva i bivšoj pripadnici Armije RBiH, koja rado i često nastupa po sijelima i narodnim veseljima diljem Bosne i Hercegovine. Kako izgleda kada Esma u ruke uzme mikrofon usmjesto šipke, pogledajte u videu…

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)