Home / Ličnosti / VIDEO IZ SVLAČIONICE OTKRIO KAKO SU POBIJEDILI HRVATSKU: “Zatvorite Mandžukića, a onda…”

VIDEO IZ SVLAČIONICE OTKRIO KAKO SU POBIJEDILI HRVATSKU: “Zatvorite Mandžukića, a onda…”

Francuska je u finalu SP-a pobijedila Hrvatsku 4:2 i drugi put u svojoj povijesti osvojila naslov svjetskih prvaka u nogometu.

Francuska nije igrala lijepo za oko, no pragmatični Didier Deschamps posložio je igru tako da su Tricolori igrali onoliko koliko im je bilo potrebno. Ni u jednoj utakmici na turniru u Rusiji Francuska nije pobijedila uvjerljivo, ali je svaku dobila bez da je protivnik imao realne izglede.

Deschamps nije želio umirati u ljepoti, rezultat je bio jedini njegov cilj, a taktika Tricolora bila je prilično jednostavna. Pogotovo protiv Hrvatske.

Igra Francuske u finalu zasnivala se na discipliniranoj obrani, brzoj tranziciji i guranju lopte brzim krilnim

igračima – posebno Kylianu Mbappeu. Također, naglasak je bio na čuvanju Marija Mandžukića, kojeg je Deschamps detektirao kao najopasnijeg igrača Hrvatske.

Francuska televizija TF1 objavila je zanimljiv video iz svlačionice Francuske tijekom poluvremena finalne utakmice. U tim je trenucima Francuska imala prednost 2:1.

“Odmah će tražiti Mandžukića. Mandžukić spušta glavom, prsima, skreće loptu nogom. Budite pažljivi s njim. On uvijek može osvojiti loptu glavom, budite pažljivi. Nemojte biti statični, odmah se krećite. Zatvorite ga”, mogao se čuti Deschampsov savjet na videu koji je objavila francuska televizija.

Deschamps je imao najjednostavniji mogući plan za ofenzivne akcije svoje momčadi pa je na poluvremenu poručio svojim igračima:

“Dajte loptu, što prije možete. Dajte je Kylianu”, kratko je poručio Deschamps, dok je Griezmannu savjetovao da se otvara nešto bliže sredini kad Francuska ima kontru:

“Antoine, vrati se malo tijekom kontri. Stojiš preblizu napadačima, trebaš se više otvarati i širiti. Imamo još 45 minuta! Znate što slijedi! Uzdignite glave, opustite se! Kada imate loptu, ‘boom’! Dajte je naprijed!”

 

SlobodnaBosna/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)