Home / After Work / Sport / BRAZIL -BELGIJA 1:2 Brazil ispao sa SP-a u strašnoj utakmici, Belgija u polufinalu

BRAZIL -BELGIJA 1:2 Brazil ispao sa SP-a u strašnoj utakmici, Belgija u polufinalu

DERBI ČETVRTFINALA na SP-u i najbolja utakmica na prvenstvu pripala je Belgiji. Pobijedila je Brazil 2:1 i u utorak igra polufinale protiv Francuske zahvaljujući golmanu Thibautu Courtoisu.

Svaka čast fenomenalnoj napadačkoj trojci De Bruyne – Lukaku – Hazard, sjajno su odigrali ovaj meč, ali presudio je vratar s nizom velikih obrana, među kojima se ističe ona u zadnjoj minuti sudačke nadoknade. Neymar je s ruba kaznenog prostora sjajno gađao pod prečku, ali Courtois nevjerojatno čupa loptu ispod grede i tako spašava pobjedu i da utakmica ne ode u produžetke.

Belgija je povela u 13. minuti. Chadli je centrirao iz kornera na lijevoj strani, a Fernandinho “krasno” zakucao glavom. Ali, u pogrešnu mrežu.

Vodstvo je Belgija poduplala u 32. minuti. Neymar je centrirao iz kornera, ali Fellaini odbija glavom i kreće kontra koju maestralno vodi Lukaku. U trku prelazi pola igrališta kroz sredinu i u pravom trenutku gura loptu na desno za De Bruynea, koji s 20 metara zakucava loptu u suprotni Alissonov kut.

Brazil se u utakmicu vratio u 76. minuti. Coutinho je perfektno, velemajstorski vanjskom s lijeve strane poslao loptu u prostor pred gol, a Renato Augusto tek što je ušao u igru, utrčava i glavom zabija za konačan rezultat.

Iznimno važnom za igru i rezultat pokazala se uvertira u utakmicu, točnije promjene igrača na koje su izbornici bili prisiljeni. Kod Brazila je suspendiranog Casemira u sredini zamijenio Fernandinho. Veznjak koji je prije četiri godine skrivio dva gola u epskom debaklu 1:7 u polufinalu SP-a u Brazilu

Belgijski izbornik Roberto Martinez dao je najveću nagradu najzaslužnijima što je Belgija dospjela u polufinale. Jer u osmini finala Japan je sve do 69. minute vodio 2:0 i bio na pragu senzacije. Ali, onda kreće jednako senzacionalni preokret Belgije do 3:2 u režiji Marouanea Fellainija i Nacera Chadlija koji su pet minuta ranije ušli umjesto Yannicka Carrasca i Driesa Mertensa. Upravo je ovu dvostruku zamjenu Martinez napravio od početka za utakmicu četvrtfinala. U odnosu na momčad koja je pobijedila Japan bila je još jedan važna zamjena, ali taktička. Kevin de Bruyne je sa centra gurnut naprijed, prema Hazardu i Lukakuu.

Ta odluka se pokazala kao odlična i poentirali su s njom!

Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)