Home / Vijesti / BiH / ŠPANJOLSKA – RUSIJA 3:4 Španjolska ispala nakon penala, Rusija čeka Hrvatsku u četvrtfinalu!

ŠPANJOLSKA – RUSIJA 3:4 Španjolska ispala nakon penala, Rusija čeka Hrvatsku u četvrtfinalu!

ŠPANJOLSKA – RUSIJA 1:1 (3:4 nakon penala)

Penali:

Aspasov udarac brani Ignjaševič, Rusija je u četvrtfinalu!

Čerišev zabija za 4:3, Rusija je na korak do pobjede!

Sergio Ramos ostavlja Španjolsku u igri, 3:3!

Golovin pogađa za Rusiju i veliko vodstvo 3:2!

Kokeov udarac brani Akinfejev!

Ignjaševič zabija za Rusiju, 2:2!

Pique precizan, Španjolska vodi 2:1!

Smolov pogađa za Rusiju, 1:1!

Prvi puca Iniesta: Gol, Španjolska vodi 1:0!

Kraj utakmice. Četvrtfinalista će odlučiti penali!

114’ Španjolci traže penal, a sudac traži provjeru preko VAR-a! Isco je ubacio iz slobodnjaka, Ignjaševič pred golom gura Piquea koji pada. Španjolci su okružili Kuijpersa i traže penal, a on zove sobu s ekranima. Nakon konzultacija pokazuje da se igra dalje.

109’ Velika prilika za Španjolsku, nova sjajna obrana Akinfejeva! Svježi Rodrigo sjurio se s desne strane pokraj dva suparnika i sa šest metara iskosa pucao u suprotni kut, ali Akinfejev je odlično spasio vrata. Odbijanac dolazi do Inieste, ali njegov pokušaj blokira Kutjepov

105’ Počeo je drugi produžetak.

Kraj prvog produžetka.

104’ Četvrta zamjena kod Španjolske: Napadač Rodrigo umjesto Asensia. Logičan potez koji je Hierro trebao napraviti daleko ranije – prelazak na igru s dva napadača.

100’ Aspas i Asensio duplim pasom kroz sredinu stvaraju komadić prostora u moru Rusa, što Asensio koristi za šut s 20 metara, ali pravo u Akeinfejeva.

97’ Četvrta zamjena kod Rusije, dopuštena u produžecima: Jerohin umjesto Kuzjaeva.

95’ Španjolska igra nešto brže i konkretnije, najviše zahvaljujući Aspasu. Ali, Rusija se i dalje ne da izvući iz čahure. Štoviše, dodatno se povukla.

90’ Počeo je prvi produžetak.

Kraj regularnog dijela. Igrat će se produžeci.

90+3’ Smolov ulazi u kazneni prostor s lijeve strane, gađa dalji kut, ali lopta odlazi predaleko.

90’ Španjolska ima tri kornera zaredom, ali ništa.

87’ Rusija ima priliku iz kontre tri na tri, ali Samedovljevo proigravanje za Golovina u zadnji tren čisti Alba.

84’ Dvije velike prilike za Španjolsku i dvije sjajne obrane Akinfejeva! Alba je probio lijevu stranu i povratno poslužio Iniestu, koji dobro puca s ruba kaznenog prostora, ali ruski vratar vadi loptu iz donjeg desnog kuta. Na odbijenu loptu natrčava Aspas, ali Akinfejev brani i njegov šut!

79’ Diego Costa, kojeg je čuvalo i po pet Rusa, izlazi iz igre. Mijenja ga Aspas.

75’ Ovo je negledljivo. Svi ruski igrači su na 30-35 metara od njihovog gola, a Španjolci se sporo dodavaju ispred njih.

73’ Ignjaševič griješi i šalje loptu u korner. Asensio dobro centrira, ali Rusi nakon gužve izbijaju.

71’ Zobnin je drugi igrač kod Rusije sa žutim kartonom. Dobio ga je zbog prekršaja na Iniesti.

70’ Druga zamjena kod Španjolske: Carvajal umjesto Nacha. Hierro pokazuje da njegov eksperiment nije uspio, jer u završnici utakmice dvije zamjene troši kako bi momčad vratio u stanje u kakvom je bila prije početka ove utakmice.

67’ Prva zamjena kod Španjolske: Iniesta umjesto Silve. Legenda odlazi iza napadača Diega Coste.

65’ Zadnja zamjena kod Rusije: Smolov mijenja Dzjubu. Ruski izbornik Čerčesov očito osjeća da ovdje može do nečeg više nego što je čekanje penala, pa “mantinelu” mijenja za daleko pokretljivijeg napadača.

61’ Druga zamjena kod Rusije: Čerišev mijenja Samedova. Najbolji strijelac Rusije na SP-u ulazi kako bi brzinom i svježinom pridonio momčadi. S obzirom da se utakmica igra po velikoj vrućini, to je odličan potez ruskog izbornika.

59’ Španjolska dvije minute kružeći oko Rusije traži rupu koje nema. Konačno, Nacho centrira s desne strane, ali Silva glavom puca neprecizno.

57’ Prvi korner za Španjolsku i očajno je izveden.

54’ Kutepov je prvi ruski igrač sa žutim kartonom. Dobio ga je zbog prekršaja na Iscu.

50’ Ubačaj iz slobodnjaka s desne strane Diego Costa glavom šalje visoko iznad gola.

47’ Velika prilika za Španjolsku! Albu je doduše lopta više pogodila pred golom. Ali, bez obzira na to, išla je u mrežu. Međutim, Akinfejev uspjeva spasiti dobrom obranom.

46’ Drugi dio počinje s izmjenom kod Rusije, Granat umjesto Žirkova.

Kraj poluvremena.

Španjolska je imala loptu čak 72 posto vremena, ali sa samo dva dodira u kaznenom prostoru suparnika. Furija nije iskoristila vodstvo i dominaciju u igri da dotuče Ruse. Oni su se s druge strane odvažili na napad i izlazak iz čahure, što im se isplatilo golom za izjednačenje. I to upravo onako kako su zamislili, nakon prekida.

45+1’ Novi Costin pokušaj, sada puca glavom na Iscov ubačaj. Ali, slabo i u ruke dobro postavljenog Akinfejeva.

45’ Nacho dubinskim proigravanjem traži Diega Costu, ali Akinfejev brani udarac do sada nevidljivog napadača Španjolske.

41. minuta: GOOOL za RUSIJU! 1:1, strijelac ARTEM DZJUBA iz penala! Samedov je ubacio iz kornera, Dzjuba puca glavom s desetak metara, ali njegov udarac rukom blokira Pique. Čisti penal i žuti karton za braniča Španjolske. Dzjuba se zalijeće i zakucava u donji lijevi kut. Rusija se iz ničega i potpuno podređenog položaja, vratila u meč.

36’ Prilika za Rusiju. Dzjuba je nadvisio Ramosa i spustio za Golovina, koji desnicom puca s ruba kaznenog prostora na lijevoj strani. Lopta ide metar od De Geine lijeve stative.

29’ Zadnjih minuta igra se na polovici Španjolske, ali za sada bez opasnosti po De Geu.

23’ Rusima malo treba za euforiju. Točnije, Ramosov faul nad Dzjubom na 30 metara od gola i već tribine luduju. Ali, Rusi loše odrađuju prekid i Španjolci iznose loptu.

19’ I dalje ništa od Rusije. Pokušava nešto dubinskim proigravanjima, ali Španjolci to lako rješavaju.

14’ Rusija i njeni navijači potpuno su grogirani. U minusu su, ali s ovim (auto)golom im je i odmah na početku srušena koncepcija igre s osam igrača iza lopte i na svojoj polovici, te čekanje da se nula održi do kraja produžetaka. Sada moraju kreirati i napadati, ali kako?

12. minuta: GOOOL za ŠPANJOLSKU! 1:0. autogol SERGEJA IGNJAŠEVIČA! Žirkov je na desnoj strani srušio Nacha. Asensio je odlično centrirao na drugu vratnicu iz slobodnog udarca, a ispred Sergija Ramosa njegov imenjak Ignjaševič šalje loptu u vlastitu mrežu. I to tako da je gurnuo suparnika, a u isto vrijeme ga je lopta pogodila u nogu!

7’ Isco je ključni igrač ove Španjolske. Nema više Xavija, a kako vidimo danas ni Inieste, a njihov nasljednik je Isco, koji vodi igru Furije.

5’ Razumljivo je zašto ruski navijači slave prelazak centra, jer njihova reprezentacija začahurena je na njenom dijelu terena s pet igrača ispred gola i trojkom na 30 metara od vrata.

4’ Provala oduševljenja s tribina čim se Golovin probio po desnoj strani, a Ramos njegov ubačaj izbio u korner.

3’ Očekivano, Španjolska drži loptu i kruži oko Rusije, čiji navijači zvižde suparnicima.

1’ Nizozemski sudac Bjorn Kuipers označio je početak utakmice.

Rusi nakon iznenađujuće lakog prolaska skupine traže iznenađenje protiv izrazitog favortita Španjolske. Momčad koju od početka SP-a i šokantne smjene izbornika Julena Lopeteguija po dolasku u Rusiju vodi Fernando Hierro, nije izgubila 23 utakmice u više od dvije godine, a u skupini se mučila u sve tri utakmice.

Kako bi muka bila što manja, “prisilni” izbornik napravio je tri zamjene u odnosu na momčad koja je igrala 2:2 s Marokom u posljednjoj utakmici grupe Iz prvog sastava ispali su Carvajal, Alcantara i Iniesta. Desni bok preuzima Nacho, u sredinu ulazi Koke, a umjesto velikana španjolskog i svjetskog nogometa u igri je Asensio. Iniestino neigranje od početka velika je vijest, jer ovo je nakon 21 utakmice zaredom, prvi put od 2010. da on nije starter na utakmici Španjolske na velikom natjecanju.

Rusi, s druge strane, nemaju što izgubiti u ovom susretu jer su samim prolaskom skupine napravili velik rezultat. Njihovi navijači najviše nade polažu u sjajnog Denisa Čeriševa, koji je zabio tri gola u skupini i igra u velikoj formi, ali izbornik Stanislav Čerčesov iznenađujuće ga je ostavio na klupi.

U odnosu na momčad koja je u zadnjem susretu skupine izgubila 0:3 od Urugvaja, nema tada isključenog braniča Smolnikova, kao ni veznjaka Mirančuka i Gazinskog.

Umjesto nabrojanih igraju Žirkov, Fernandes, Kuzjajev i naravno Golovin, najbolji ruski nogometaš na SP-u.

Rusija se tako maksimalno zatvorila s pet igrača otraga, a u napadu sve nade polaže u fantazista Golvina i divovskog golgetera Dzjubu. Visoke lopte na njega iz prekida imaju smisla, jer Španjolci su u skupini imali velikih problema upravo s takvom igrom suparnika.

 

Sastavi:

RUSIJA Akinfejev; Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Kudrjašov, Žirkov – Kuzjajev, Zobnin, Samedov – Golovin – Dzjuba.

ŠPANJOLSKA De Gea; Nacho, Pique, Ramos, Alba – Koke, Busquets – Silva, Isco, Asensio – Costa.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)