Home / Vijesti / BiH / Mamić u Hercegovini nije sam! Nećete vjerovati s kime je viđen

Mamić u Hercegovini nije sam! Nećete vjerovati s kime je viđen

Otkako je dan uoči izricanja nepravomoćne presude osječkog Županijskog suda Zdravko Mamić otputovao u Bosnu i Hercegovinu, odnosno u Međugorje javnost ne prestaje pratiti svaki njegov potez i poruku koju od tamo odašilje.

Mamić i nakon šest i pol godišnje kazne koja mu je na spomenutom sudu izrečena ne prestaje ponavljati kako se radi o namontiranom, političkom procesu te kako on u susjednu BiH nije pobjegao, već je eto igrom slučaja otišao u svoju drugu domovinu, gdje dakako ima i državljanstvo. Na prvi pogled činilo se kako Mamić u svojoj drugoj domovini uživa status heroja te da ondje posve bezbrižno i neopterećeno boravi.

Ipak, čini se da to baš i nije tako. Naime, prema riječima naših sugovornika iz toga kraja, Mamić se svakog popodneva može sresti u šetnjama i obilascima Hercegovine, gdje uistinu ima prijatelja, ali prilikom šetnji Zdravko Mamić nije sam. Društvo mu pravi čak petero naočitih muškaraca koji su po svemu sudeći zaduženi za brigu o njegovoj sigurnosti, ali i za nesmetane šetnje te uživanje u ljepotama hercegovačkog kraja.

Nije tajna da je Mamić u više navrata i prije izricanja presude nerijetko ponavljao kako strahuje za svoj život i sigurnost, ali i za živote članova svoje obitelji. Nerijetko je progovarao i o prijetnjama koje dobiva, a jednako tako prošlog je ljeta na Braču na njega nasrnuo jedan nezadovoljni stanovnik toga otoka, a nije nepoznanica da je doživio i oružani napad upravo u BIH, koji nikada do kraja nije istražen.

Sada se Mamić očigledno osigurao, a koliko će i hoće li u susjednoj BiH biti siguran od hrvatskog pravosuđa i institucija ostaje za vidjeti.
Dnevno.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)