Home / Ličnosti / Roditelji američke curice koja se ubila zbog maltretiranja tuže školu

Roditelji američke curice koja se ubila zbog maltretiranja tuže školu

RODITELJI 12-godišnje djevojčice Mallory Grossman iz američke savezne države New Jersey koja si je oduzela život zbog maltretiranja školskih kolega tužili su školu jer, kako tvrde, nije zaustavila maltretiranje.

Roditelji preminule djevojčice Dianne i Seth Grossman kažu da je škola Copeland ignorirala njihove opetovane prijave da je njihova kći meta vršnjačkog zlostavljanja. U tužbi se navodi kako su druga djeca slala Mallory SMS-ove i Snapchat poruke nazivajući je “luzericom” koja “nema prijatelja”, rugajući joj se zbog njenog izgleda i pitajući je “kad će se ubiti”.

Natjerali curicu da zagrli zlostavljačicu

Školski odbor Rockaway Township odbio je komentirati tužbu koja je podnesena u utorak, gotovo godinu dana nakon samoubojstva ove djevojčice koje se dogodilo 14. lipnja 2017., javlja BBC News.

Ožalošćeni roditelji navode da je uprava škole na prijavu za maltretiranje odgovorila tako što je natjerala Mallory da zagrli jednu od svojih zlostavljačica umjesto da je poduzela disciplinske mjere protiv nje. Usto su joj sugerirali da izbjegne maltretiranje tako da jede u uredu umjesto u školskoj kantini. Roditelji također tvrde da ih je školski odbor nagovarao da ne podnesu službenu prijavu.

“Nadamo se da će podizanje ove tužbe podići nacionalnu svijest o epidemiji cyber-bullyinga i da nećemo morati više odlaziti na sprovode učenika koji su bili žrtve”, rekao je odvjetnik Grossmanovih, Bruce Nagel.

“Umjesto da se Mallory makne iz zbora, htjela sam da djevojčice koje su joj lupale po stolici svaki drugi dan i nazivale je kujom – željela sam da se ta djeca maknu iz razreda. Ne Mallory”, rekla je njena majka Dianne u intervjuu za lokalnu televiziju. “Kad su te činjenice iznesene pred školski odbor i školsku upravu, bile su potpuno ignorirane”, dodala je.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)