Home / Vijesti / BiH / Dežulović zbog “vrijeđanja vjerskih osjećaja” više ne piše za bosansko Oslobođenje

Dežulović zbog “vrijeđanja vjerskih osjećaja” više ne piše za bosansko Oslobođenje

BORIS Dežulović više ne piše za Oslobođenje. U sarajevskim dnevnim novinama tako više neće biti Kože koji u dva ujutro zove da ispriča vic. Kožo je, za one koji ne znaju, lik iz Dežulovićeve kolumne koji je otvarao svaki njegov tekst za Oslobođenje.

U svojoj oproštajnoj kolumni za ovaj dnevni list Dežulović je dao do znanja kako mu je presudilo “vrijeđanje vjerskih osjećaja”. Dežuloviću, kako se čini, nije objavljen tekst u kojem se kritički osvrće na posjet Tayipa Erdogana i činjenicu što je turskog predsjednika Bakir Izetbegović nazvao božjim poslanikom. Dežulović se tome narugao, ali tekst nije objavljen.

“Prošle hefte, možda ste i primijetili, nije na ovom mjestu bilo ni Kože ni mene. Nestao tekst negdje na putu između moga malog Piska i velikog saraj Šeherana. Pardon, šeher Sarajeva. Zaustavilo ga iza tunela na Ivanu, selam, dobardan, đes to kaže pošo?, u Oslobođenje, ne može, javili iz redakcije, vrijeđa vjerske osjećaje. I hajde što vrijeđa vjerske osjećaje, nekako bi mi to redakcija i halalila, nego ih još vrijeđa za ramazana.

A ja se mislim, tako mi i treba.

Punih, naime, sedam godina i sedam sedmica, i još sedam dana i sedam sati, svake noći po ponoći u dva sata zvao je moj drug Kožo iz kafane da ispriča vic, i sve je bilo u redu. Ako se gdjekoji čitatelj i naljutio ili uvrijedio, to smo rješavali u telefonsku slušalicu ili na sudu. I tako svake noći, punih sedam godina, sedam sedmica i još sedam dana, sve dok prošle hefte u dva iza ponoći nije nazvao Bakir. Prvi put u tih sedam godina, eto, vic je umjesto Kože ispričao Bakir Izetbegović, i odmah belaj. Vrijeđa, kažu, vjerske osjećaje”, piše tako Dežulović u oproštajnom tekstu za Oslobođenje za koje je pisao preko sedam godina.

“Da skratim, ovo je moje posljednje javljanje za Oslobođenje. Sedam je godina, sedam sedmica i još sedam dana prošlo, vala dosta. Što bi rekao Brega, ‘jedan za drugim, vozovi polako prolaze, kao i obično, stavit ćeš kaćune na prozore: čini mi se da mjesec ramazana počinje’. Pa kaže: ‘Pomalo je tužno.’

Jebali vas osjećaji”, zaključuje Dežulović svoj oproštajni tekst.

Pokušali smo doći do Borisa Dežulovića, ali nismo uspjeli. Poslali smo i upit redakciji Oslobođenja, ali odgovor do zaključenja teksta nismo dobili.

Prije tri godine dobio otkaz u Slobodnoj

Zanimljivo, prije gotovo točno tri godine, sredinom lipnja 2015. godine, Boris Dežulović dobio je otkaz u Slobodnoj Dalmaciji. Razlog je bila presuda protiv Slobodne Dalmacije prema kojoj je tekst Borisa Dežulovića iz 2012. pod naslovom “Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji” povrijedio čast, ugled i dostojanstvo desetero tužitelja pa je taj dnevni list svakome od njih trebao isplati po 15.000 kuna naknade štete.

Taj je slučaj podigao puno prašine tih dana u hrvatskom medijskom prostoru. U znak potpore Borisu Dežuloviću, suradnju Slobodnoj Dalmaciji tada su otkazali i Ante Tomić i Jurica Pavičić, no obojica su uskoro nastavila pisati za izdanja Hanza Medije.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)