Home / Ličnosti / PREMIJERKA SRBIJE NAKON ŠEŠELJEVOG DIVLJANJA: “Zvala sam Plenkovića, nije mi se javio”

PREMIJERKA SRBIJE NAKON ŠEŠELJEVOG DIVLJANJA: “Zvala sam Plenkovića, nije mi se javio”

Srpska premijerka Ana Brnabić ponovila je kako najoštrije osuđuje incident koji se navodno dogodio u beogradskoj Skupštini.

“On mi se nije javio”

“Moja izjava ne može biti jasnija. Ja direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđujem ponašanje Vojislava Šešelja. Nažalost, jučer nisam mogla ovako direktno reagirati, jer sam bila na putu. Ono što mi je jako važno da kažem: Negativno sam iznenađena današnjom izjavom Gordana Jandrokovića koji kaže da se o izjavama mene i predsjednice Skupštine Maje Gojković može polemizirati i relativizirati ovo. Upravo zbog toga je moja prva rečenica nedvosmislena. Ta izjava nikako ne može reći da relativiziram ono što se dogodilo ili da je vlada Republike Srbije ostala nedorečena. Mislim da je bila pogrešna odluka prekinuti posjet. Republika Hrvatska ima pravo na takvu odluku, ali mislim da je bilo mnogo bolje da smo nastavili razgovore. Mi smo napravili sve što smo mogli da to prođe najbolje što može. Pokušala sam telefonom dobiti premijera Plenkovića, on mi se nije javio. To nije dobar signal. Srbija ostaje otvorena za suradnju s Hrvatskom i regionalnu suradnju. Ne postoji drugi način za napredak regije osim zajedničke suradnje i dijaloga”, rekla je Brnabić.

Bez komentara

Što se tiče mogućnosti da se incident uopće nije dogodio, Brnabić kaže kako to ne želi komentirati.

“Nisam čak bila ni u Beogradu. Najvažnije je da to jasno osudimo i kažemo da to nije Srbija kakva je Srbija danas”, poručila je.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)