Home / Vijesti / Svijet / OTKRIVENA ZASTRAŠUJUĆA PRIJETNJA ISIS-a: Dronovima s bombama teroristi planiraju napasti igrače i navijače na SP u Rusiji

OTKRIVENA ZASTRAŠUJUĆA PRIJETNJA ISIS-a: Dronovima s bombama teroristi planiraju napasti igrače i navijače na SP u Rusiji

Objavljene su informacije o ozbiljnim prijetnjama upućenima organizatorima Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Šokantne fotografije otkrivene u kriptiranim porukama aplikacije Telegram pokazuju detaljne planove za napad na igrače i navijače ovog ljeta na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje će se održati u Rusiji. Za te napade bit će korišteni dronovi s eksplozivnim punjenjem.

Islamska država ima popis meta?

Islamska država, prema ovim informacijama, što ih je objavio The Daily Mail, planira dronovima ispuštati bombe tijekom nogometnog turnira koji počinje u lipnju. Kao jedna od posebnih meta terorističke organizacije naveden je napadač engleske Harry Kane, međutim, na fotografijama se nalaze i dronovi naoružani protutenkovskim raketama, ali i sami teroristi koji se vraćaju iz Iraka i Sirije gdje su vježbali rukovanje dronovima.

Nakon što je Daily Star Sunday objavio ove navodne planove, zaključeno je kako je aplikacija Telegram pripadnicima Islamske države postala glavna komunikacijska platforma. A to potvrđuju i neki stručnjaci za cyber sigurnost. Elad Ezrachi, iz tvrtke Sixgill, izjavio je za Star kako obavještajni podaci navode na oprez, odnosno da se ove informacije mora shvatiti vrlo ozbiljno.

“Nema sumnje da bi ova tehnologija, ukoliko ju ISIL bude koristio za napade tijekom Svjetskog prvenstva, mogla prouzročiti katastrofalne posljedice”, upozorava Ezrachi.

Dronovi jednostavno postaju ubojito oružje

Takvih posljedica moglo bi biti unatoč tome što su dronovi koje ISIS navodno planira koristiti za napade u Rusiji, identični onima koji se obično koriste u filmskoj industriji. No, ubojiti postaju nakon što se na njih montiraju bombe.

SB/Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)