Home / Vijesti / Regija / Naoružani pljačkaš dva mjeseca terorizirao prodavačice po Istri, policija ga napokon uhvatila

Naoružani pljačkaš dva mjeseca terorizirao prodavačice po Istri, policija ga napokon uhvatila

PULSKA policija objavila je da je riješila više pljački trgovina u Istri.

Sumnjaju da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio sedam kaznenih djela razbojništava, od čega pet na području Pule i dva na području Žminja. Također je utvrđeno kako mu je prilikom počinjenja posljednjeg kaznenog djela, nakon kojeg je i uhvaćen, pomagala 30-godišnja hrvatska državljanka.

Jedna prodavačica ga je odgurnula

Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 22. siječnja do 28. ožujka, maskiran i uz prijetnju pištoljem, otuđio novac u sedam trgovina. Prvo razbojništvo počinio je 22. siječnja u večernjim satima, u trgovini u Ulici Svete Margerete u Puli, kada je novac otuđio od 51-godišnje djelatnice. Nakon tjedan dana, 30. siječnja u poslijepodnevnim satima, u trgovini u Krležinoj ulici, otuđio je novac od 31-godišnje djelatnice.

27-godišnjak je potom 24. veljače u večernjim satima, opljačkao trgovinu na Šišanskoj cesti te je otuđio novac od 39-godišnje djelatnice, nakon čega je 8. ožujka u večernjim satima, njegova meta bila trgovina u Mutilskoj ulici, gdje je novac otuđio od 42-godišnje djelatnice.

Nakon što je opelješio pet trgovina u Puli, prebacio se na žminjsko područje pa je tako 9. ožujka u večernjim satima, ušao u trgovinu u Ulici 9. rujna, dok su se u njoj nalazile dvije djelatnice u dobi od 55 i 46 godina. Kada je počinitelj u njih uperio pištolj i zatražio novac, 55-godišnjakinja ga je odgurnula prema vratima te je počinitelj pobjegao iz trgovine. Nakon toga, osumnjičeni se ponovno vratio na pulsko područje te  je 12. ožujka u poslijepodnevnim satima, u trgovini u Šišanu, otuđio novac od 47-godišnje djelatnice.

Posljednje kazneno djelo počinio je 28. ožujka oko 18.45 u trgovini u mjestu Cere, kada je novac otuđio od 33-godišnje djelatnice, a zahvaljujući brzoj reakciji policijskih službenika, uhićen je svega pola sata nakon počinjenja kaznenog djela. Policijski službenici uhitili su osumnjičenog na benzinskoj postaji u Žminju, a s njim u vozilu nalazila se i 30-godišnjakinja, za koju je utvrđeno da mu je pomogla prilikom počinjenja razbojništva u mjestu Cere.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima,
privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, priopćili su iz policije.prenosi Indexhr

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)