Home / Ličnosti / POLICAJAC NA DUŽNOSTI POKRAO UMIROVLJENIKA Osumnjičen da mu je ukrao nekoliko tisuća kuna, nakon ispitivanja pušten na slobodu

POLICAJAC NA DUŽNOSTI POKRAO UMIROVLJENIKA Osumnjičen da mu je ukrao nekoliko tisuća kuna, nakon ispitivanja pušten na slobodu

Policajac PU koprivničko križevačke uhićen je zbog sumnje da je u utorak ukrao više tisuća kuna iz kuće 74-godišnjeg umirovljenika u Koprivnici.

U priopćenju koje je jučer osvanulo na stranicama Policijske uprave koprivničko križevačke, među ostalim, piše da je 38-godišnji policajac koji je ukrao novac nesretnom umirovljeniku u to vrijeme bio u obavljanju službe. Policijac je odmah suspendiran, a protiv njega je podnesena i kaznena prijava.

Kako neslužbeno doznajemo, sve je počelo kada je 74-godišnjeg umirovljenika nazvala nepoznata ženska osoba, koja se predstavila kao djelatnica jedne banke, i rekla mu da mora provjeriti novčanice koje ima kod kuće.

Budući da je 74-godišnjak čuo da prevaranti na taj način kradu starijim ljudima novac, potražio je pomoć policije. U njegovu kuću došao je policajac u civilu, kojeg inače jako dobro poznaje, i rekao mu da bi on osobno htio izbrojati novac.

Dok se starac spremao kako bi zajedno otišli do teleoperatera kako bi utvrdili s čijeg je broja nepoznata žena nazvala umirovljenika, policajac mu je, kako je ispričao poslije policiji, iz bunta u kojem je bilo više od 50.000 kuna, ukrao nekoliko tisuća kuna.

Policija je u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Koprivnici provela kriminalističko istraživanje nad svojim kolegom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe. Priveden je sucu istrage koji ga je nakon ispitivanja pustio na slobodu.

Jutarnji/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)