Home / Ličnosti / Srpkinja na Fejsu opisala ospice: “Mislila sam da će mi oči ispasti iz glave”

Srpkinja na Fejsu opisala ospice: “Mislila sam da će mi oči ispasti iz glave”

U SRBIJI vlada epidemija ospica. Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, od početka listopada oboljelo je 3680 osoba, od kojih je 1876 laboratorijski potvrđeno u Institutu Torlak.
Najmlađa oboljela osoba je beba stara 15 dana, najstarija je 70-godišnji pacijent. Najviše je oboljelih u starosnim grupama mlađim od pet i starijim od 30 godina. Od ospica je od početka epidemije umrlo 11 osoba.
 
95 posto oboljelih nije cijepljeno
Golema većina oboljelih osoba, čak 95 posto, nije cijepljena ili je nepotpuno cijepljena.
Od težih komplikacija zabilježena su dva slučaja upale mozga i 410 slučajeva u kojima su pacijenti oboljeli od upale pluća.
Jedna od oboljelih, Snežana Pantović iz Beograda, na Fejsu je opisala svoje iskustvo i borbu s ospicama.
 
Njezin status prenosimo u cijelosti
“OSPICE (Morbilli)
Voljela bih da svi oni heroji novomoderne europske Srbije koji nisu cijepili svoju djecu, samo jedan jedini dan dožive, bez posljedica, što to znači oboljeti od teške i mračne bolesti zvane ‘male boginje’ ili Morbilli.
Sedam dana temperature koja se ne može skinuti ispod 38,7 i ide do 39,4. Strašno levitiranje između jave i košmarnih snova, neka čudna, višesatna preznojavanja, nemanje snage da se bilo što stavi u usta, ogromne afte na jeziku, olovni okus, nemogućnost gutanja, bespomoćnost.
Užasni, neizdrživi bolovi u mišićima i kostima. Strašna bol u očima i to takva da sam mislila kako će mi oči ispasti iz glave. Mračni košmari, vrlo otežano disanje.
Mislim da sam išla tankom ivicom i gledala kako bolest muči dušu prije odlaska na onaj svijet.
Strašno sam bila uplašena, a to nisam smjela pokazati zbog djeteta!
Inače, zdrava sam kao dren i bolest će proći bez posljedica.
A već je umrlo 11 ljudi, imali su 21, 32, 42 godine… dijete od dvije godine zauvijek će ostati biljka poslije ove bolesti, a dvije osobe su oboljele od upale mozga, njih više od 400 upalu pluća.
U Nišu je umro dvogodišnji Jakov, od komplikacija i vjerujem da su njegovi roditelji ozbiljno zažalili jer nisu željeli cijepiti svoje dijete.
21-godišnja trudnica je također umrla, zaposlena u Institutu za reumatologiju, kao i četverogodišnje dijete iz Vranjske banje.
U Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije u Beogradu, ospicama je zaraženo 15 zaposlenih: liječnici, medicinski tehničari i čistačice.
Možda bi bili živi ovih 11 mladih i djece da su neki roditelji bili savjesni prema svojoj djeci i zaštitili ih od teške bolesti cjepivom, čime bi bili odgovorni i prema kolektivnom imunitetu vlastitog naroda, a posebno prema ljudima čije je zdravlje načeto, a onda su ih ospice odvele zauvijek u svijet tame…:(
Apsolutno je NEDOZVOLJENO DA NEKO UMRE OD BOLESTI ZA KOJU POSTOJI CJEPIVO!!!!!!!!
I to bolesti 19. stoljeća.
Alo mozgovi, prošle godine u Nišu je cijepljeno 40%, u Beogradu 50% djece. Sljedeći korak mora poduzeti država.
Kada je moje dijete bilo malo, živjela sam u Beču, u Austriji. Ukoliko u zakazani termin ne odvedete bebu na cijepljenje, sutradan vam dolazi na vrata socijalna služba s policijom,
uzimaju bebu i nose na cijepljenje, a vi plaćate strašne kazne.
Eto rješenja!”

Index.hr

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)