Home / After Work / LifeStyle / PIJANI POP KOJI JE ZAPALIO INTERNET: “Pop Neša je jednom pijan došao da krsti dete, pa roditeljima izjavio saučešće”

PIJANI POP KOJI JE ZAPALIO INTERNET: “Pop Neša je jednom pijan došao da krsti dete, pa roditeljima izjavio saučešće”

“Nedavno je bila velika tragedija u selu, umrlo je dvogodišnje dete, a on je na sahrani bio pijan, pa su ga izbacili. Kod mog rođaka je došao da krsti dete, a na ulazu mu je izrazio saučešće”, ispričao je jedan stanovnik sela.

Slike pravoslavnog sveštenika iz Srbije kojeg na sahranu pijanog vozi traktor koji prevozi i mrtvački sanduk pokojnika postala je ovih dana apsolutni hit na društvenim mrežama. Srbijanski mediji su se dali u potragu za glavnim akterom ovog urnebesnog događaja. Reporteri “Politike” su otkrili da je fotografija popa “pod gasom” autentična i da je snimljena u selu Drugovcu pored Smedereva. Tu službuje sveštenik Nenad, kojeg mještani od milja zove pop-Neša, koji je zadnjeg vikenda snimljen kako trešten pijan spava pored sanduka pokojnika.

Unuk pokojnika Marjan Stojić, koji je organizovao sahranu djeda, potvrdio je da je sve što je o tom događaju napisano potpuno tačno.

Pre sahrane popio je tri-četiri rakije, a pre toga i vino koje je doneto u crkvu za koljivo. Na putu do groblja je pao, podigli smo ga i stavili na prikolicu da sedi, ali on je odmah legao, pa su ljudi morali da zatvore stranice trakora da ne bi ispao, što je mimo naših običaja. Na jednoj raksrsnici  smo po običaju  stali da peva, nisam siguran da je to odradio kako treba, jer je bilo nerazumljivo. Ni opelo nije bilo ništa bolje, dedu nije okadio pre sahrane, jer se, kada je pao, kandilo polomilo i deo je izgubio usput. Posle sahrane nije želeo da krene, jedva smo ga ubedili da uđe u kombi. I tu je legao i sve vreme pevao, ali ne crkvene, već narodne pesme”, ispriučao je ožalošćeni unuk pokojnika.

On je rekao da se osjećao povrijeđeno, ali da je sahranu platio unaprijed, pa nije mogao da bira nekog drugog, trjeznijeg sveštenika.

Mještani srbijanskog sela, međutim, imaju razumijevanja za svoga popa Nešu iako mu ovo nije bio posljednji incident. Jedan od mještana je ispričao nekoliko “bisera” iz svešteničke prakse popa Neše.

Nedavno je bila velika tragedija u selu, umrlo je dvogodišnje dete, a on je na sahrani bio pijan, pa su ga izbacili. Kod mog rođaka je došao da krsti dete, a na ulazu mu je izrazio saučešće”, ispričao je jedan stanovnik sela.

Novinari su razgovarali i sa “inkriminiranim” popom Nenadom, koji nije negirao da se na fotografiji koja kola društvenim mrežama nalazi on, ali tvrdi da nije pijan došao na sahranu, već da mu je pozlilo jer ima astmu, “a nisam poneo pumpicu”. Tvrdi da su mu se “namestila dvojica meštana koji su slikali i objavili, jer me ne podnose”

 

(“Poltika”, “SB”,Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)