Home / Vijesti / Regija / TRAGEDIJA NA MOSORU Mlađi brat krenuo je po vodu, pao i poginuo. Starijeg brata izdalo je srce

TRAGEDIJA NA MOSORU Mlađi brat krenuo je po vodu, pao i poginuo. Starijeg brata izdalo je srce

DVA brata iz Splita poginula su sinoć kod planinarskog doma na Mosoru.

U policiji su primili dojavu o stradavanju dvojice planinara oko 19.40 sati. Priopćili su kako ništa ne upućuje na kazneno djelo.

“Policija je obavila očevid na Mosoru prilikom kojeg nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Preminuli su 60-godišnjak i 57-godišnjak. O ovom događaju obaviješteno je Državno odvjetništvo”, priopćili su iz policije.

Stariji brat se srušio i umro

Prema neslužbenim informacijama, mlađi brat M. S. izašao je iz doma i uputio se prema obližnjem izvoru po vodu. Premda je riječ o iskusnom planinaru kojem je dobro bio poznat teren, poskliznuo se na ledu, pao i na mjestu ostao mrtav.

Nakon što se neko vrijeme nije vratio, domar i stariji brat A. S. krenuli su ga tražiti. Kad su ga našli, bratu preminulog planinara je pozlilo. Srušio se i umro, vjerojatno od srčanog udara. Pokušali su mu pomoći, ali bez uspjeha.

Stradali planinari su braća iz Splita koja planinare cijeli život, doznajemo od Vinka Prizmića, pročelnika HGSS-a. Obojica su bili zaljubljenici u planinarenje i gotovo su svakog vikenda išli na Mosor s prijateljima. Planinu su, kažu poznanici, poznavali kao svoj džep. Stariji brat bio je pridruženi član Hrvatske gorske službe spašavanja.

Tijela će danas sutra spuštena s Mosora.

izvor:Index

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)