Home / Vijesti / BiH / Protesti veterana: Policija okončala blokadu kod Tuzle
TUZLA, BiH – 02. mart 2018.: Uprkos niskim temperaturama i kiši koja je počela padati, bivši pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji su danas već treći dan pod blokadom držali važno saobraćajno čvorište u Tuzlanskom kantonu, poručuju da neće odustati od svojih zahtjeva te da do njihovog ispunjenja neće napustiti petlju u Šićkom Brodu kod Tuzle ( Ahmed Bešic - Anadolu Agency )

Protesti veterana: Policija okončala blokadu kod Tuzle

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko bivših boraca je povrijeđeno i prebačeni su u klinički centar.

Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog Tuzlanskog kantona jutros su deblokirali petlju Šićki Brod u Tuzli koju je grupa demobiliziranih veterana Armije Republike Bosne i Hercegovine tri dana držala u blokadi.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz MUP-a TK, policijska akcija provedena je jutros oko šest sati.

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko bivših boraca zadobilo je povrede te su prevezeni u klinički centar u Tuzli.

Saobraćaj se na glavnom saobraćajnom čvorištu sada odvija bez problema, a pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK još uvijek su na terenu.

Tri zahtjeva

Grupa demobiliziranih boraca u srijedu je blokirala petlju Šićki Brod u Tuzli. Od Vlade FBiH zahtjevali su uspostavu tačnog boračkog registra, ukidanje 1.600 boračkih udruženja te omogućavanje naknade svim demobilisanim borcima.

Na poziv resornog federalnog ministra Salke Bukvarevića na pregovore u Sarajevo nisu željeli ići. Njega su pozvali da dođe u Tuzlu u čemu im je on na kraju i udovoljio i pozvao da pošalju pet predstavnika u ovaqj grad. Oni su to odbili, a ministar se vratio u Sarajevo.

Izvor: Agencije

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)