Home / After Work / LifeStyle / KURVE, KORUPCIJA I CENZURA Rusija planira blokirati YouTube da zaustavi širenje skandalozne snimke

KURVE, KORUPCIJA I CENZURA Rusija planira blokirati YouTube da zaustavi širenje skandalozne snimke

RUSIJU trese politički seks skandal, a u glavnim ulogama su Oleg Deripaska, aluminijski magnat blizak predsjedniku Vladimiru Putinu i Sergej Prihodko, zamjenik premijera Dmitrija Medvedeva. Uz njih se još spominje izvjesna 21-godišnja Nastja Ribkova, eskort dama čija je aktivnost na društvenim mrežama zapravo pokrenula cijelu aferu. Naime, Deripaska i Prihodko su se u ljeto 2016. godine našli na luksuznoj jahti u norveškim vodama s Ribkovom i još šest profesionalnih prostitutki ne razmišljajući o tome da se danas sve snima i objavljuje na društvenim mrežama.

Naravno, Ribkovoj se druženje toliko svidjelo da je fotografije objavila na svom Instagram profilu i izazvala pravu buru u zemlji. Osim fotografija s krstarenja, Ribkova je objavila i zvučnu snimku na kojoj se jasno čuje razgovor Deripaske i Prihodka o odnosima Rusije i SAD-a i sankcijama koje je Washington nametnuo Moskvi. Također, čuje se i kako Deripaska ismijava Victoriu Nuland, bivšu zamjenicu američkog državnog tajnika koja je s te dužnosti otišla početkom ove godine.

U priču se uključio najpoznatiji protivnik Kremlja

Fotografije i snimke koje je Ribkova objavila stajale su na njezinom profilu sve do prošlog tjedna, kad se u cijeli skandal uključio Aleksej Navaljni, vodeći ruski oporbeni političar i poznati borac protiv Putina i Medvedeva. Pronašao je sporne snimke i fotografije te na svom blogu iznio prljavi veš o Deripaski optuživši ga za korupciju i sporednu ulogu u navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Između ostalog, Nevaljni tvrdi da je Deripaska bio posrednik između Paula Manaforta, bivšeg šefa izborne kampanje Donalda Trumpa i jednog visokog dužnosnika ruske vlade za vanjsku politiku.

Kao dokaze za ove tvrdnje, Navaljni je u 25-minutnom videu pokazao fotografije koje je Ribkova zatim obrisala s Instagrama i pročitao ulomke iz njezine knjige “Kako zavesti milijardera” u kojoj je 21-godišnjakinja opisala detalje svoje navodne veze s Deripaskom kojem je u knjizi promijenila identitet u Ruslan, dok je Prihodko dobio nadimak “Tatica”.

“Tatica je siva eminencija režima. Teško da postoji neka informacija na internetu o njemu, no još od vremena Borisa Jeljcina on radi kod predsjednika ili mijenja premijera. Jedini je kojeg predsjednik nije otpustio i u vrhu je od devedesetih, zato ga i zovu “Tatica”. Predizborni govori, vanjska politika zemlje, jaki utjecaj, sve su to njegove karakteristike”, dio je sporne knjige koju je Navaljni citirao na svom blogu.

Panika u zemlji

U redovima Kremlja zavladala je panika do tolike mjere da se prijeti blokadom Instagrama i YouTubea u zemlji, a video koji je Navaljni objavio mora biti uklonjen s YouTubea jer se time krši Deripaskina privatnost, ocijenio je ruski sud.

Ruska agencija za elektroničke medije potvrdila je BBC-ju da postoji mogućnost kompletne blokade pristupa Instagramu i YouTubeu, što bi zasigurno uvelo nove nemire u zemlji i bijes milijuna korisnika. Navaljni je potvrdio da je primio poruku od Googlea u kojem mu se ispričavaju i pišu da će možda biti prisiljeni obrisati neke sadržaje. Nakon svega, na Instagramu se opet oglasila Ribkova.

“Vidim da moje zavođenje oligarha brine sve u Rusiji. Prijete da će blokirati YouTube i Instagram. Najbolje bi bilo da se Navaljni, Deripaska i Prihodko nađu za istim stolom i dogovore kao ljudi. Ali, bojim se da neće biti ništa od toga. Oni se žele tući, kao pravi alfa mužjaci”, napisala je fatalna Ribkova.

Inače, Deripaskino bogatstvo procjenjuje se na više od pet milijardi dolara. Između ostalog, suvlasnik je austrijske građevinske kompanije Strabag koja posluje i na ovim prostorima. Njegov glasnogovornik žestoko je odbacio Navaljnijeve tvrdnje.

“Ove skandalozne i zlonamjerne pretpostavke vođene su senzacionalizmom i mi u potpunosti odbacujemo povezanost s ovakvim nečuvenim lažnim navodima”, oglasio se za agenciju AP. Ostaje vidjeti kako na cijelu situaciju gleda Vladimir Putin i kako će kazniti nestašan dvojac Deripaska – Prihodko.

Index.hr/Informer.rs

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)