Home / Vijesti / BiH / Snijeg pada i u Krajini, za sada bez većih problema za građane

Snijeg pada i u Krajini, za sada bez većih problema za građane

Za razliku od Hrvatske i Slovenije gdje je već napravio kolaps u saobraćaju, u Unsko-sanskom kantonu za sada nema većih problema, iako se snijeg zadržava na kolnicima zbog čega se saobraćaj odvija usporeno. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona.

Iz Civilne zaštite USK kazali su nam da za sada nema problema u snabdijevanju električnom energijom, no istakli su da je još rano davati bilo kakve informacije budući da se intenzivnije snježne padavine očekuju u narednim danima.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavili su da će sutra prije podne snijeg ili susnježica biti najizgledniji u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne, dok će u ostatku zemlje padati kiša. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana postepen pad temperature zraka u centralnim i sjeveroistočnim područjima će usloviti prelazak kiše u susnježicu ili snijeg.

Prognozirana količina padavina se većinom kreće između 20 i 40 litara po metru kvadratnom. U Krajini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne lokalno može pasti i do 60 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini se većinom prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, s tim što lokalno može pasti i do 120 litara kiše.

U subotu u Hercegovini, centralnim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 70 do 90 km/h zbog čega je izdato narandžasto upozorenje.

Klix

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)