Home / After Work / VIDEO: ROĐENA JE KAO SIRENA SA SPOJENIM NOGAMA

VIDEO: ROĐENA JE KAO SIRENA SA SPOJENIM NOGAMA

Kada je rođena s nožicama potpuno spojenim od peta do spolnog organa doktori joj nisu davali gotovo nikakve šanse da preživi

Milagros Cerrón (13) rođena je s neobičnom anomalijom poznatom kao sirenomelija, odnosno “sindromom sirene”.

Međutim, njezin je život bio je daleko od bajke. Djevojčica potječe iz siromašne obitelji iz jednog zabačenog sela na Andama.

Kada je rođena s nožicama potpuno spojenim od peta do spolnog organa doktori joj nisu davali gotovo nikakve šanse da preživi. Njezine slike su obišle svijet i izazvale čuđenje i sažaljenje.

“Stopa smrtnosti beba s ovim poremećajem je veoma velika. Bebe s ovim sindromom umiru u prvih 72 sata po rođenju”,  rekao je kirurg Luis Rubion, doktor zahvaljujući kojemu je Milagros danas živa, zdrava i hoda.

Milagros je inače jedan od tri slučaja u svijetu koji je preživio sirenomeliju. Djevojčica je imala čak 13 operacija, a 2012. godine i transplantaciju bubrega.

Doktor Rubion joj je uspio sa svojim timom razdvojiti noge i omogućiti joj da hoda. Snimka koja prikazuje trenutak kada je prvi put stala na nogice i njen polazak u vrtić pratio je cijeli svijet.

Djevojčica je sada napunila 13 godina. Pohađa satove plesa kojeg obožava. Milagros čeka još operativnih zahvata iako danas živi gotovo kao svako zdravo dijete.

izvor:100postohr
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)