Home / Vijesti / BiH / Ovo je istina o mom angažmanu i ranjavanju tokom agresije na BiH, uzalud širite laži

Ovo je istina o mom angažmanu i ranjavanju tokom agresije na BiH, uzalud širite laži

Predsjedavajući Vijeća ministara BIH Denis Zvizdić danas je reagirao na ranije saopćenje predsjednika SBIH Amera Jerlagića, te sa širom javnsti podijelio svoje, kako navodi, nažalost bolno iskustvo sa ranjavanjem iz agresije na BIH a za koje je mislio da će ostati njegova lična i bolna činjenica.

Zvizdićevo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Pamflet g. Jerlagića, koji je zaokupljen nerealnim ličnim ambicijama, već u martu 2017., dakle, 18 mjeseci prije izbora, sam sebe kandidovao za člana Predsjedništva BiH, ne zaslužuje posebnu reakciju jer je očiti izraz njegove hronične neinformisanosti, paranoične političke perspektive i potpunog nepoznavanja tema o kojima pokušava da piše.

Jedan od ciljeva sklepanog  pamfleta g. Jerlagića, je plasiranje “bombastičnih” neistina i izmišljenih problema kako bi, kao  predsjednik stranke koja u svim anketama ne prelazi ni 1% podrške, privukao bar malo medijske pažnje.

Naravno, iznesene lažne tvrdnje su u potpunoj suprotnosti sa stvarnim činjenicama.

Upitnik nije uvod u “etno feude”, kako to kreator ove politikanske škrabotine lažno pokušava predstaviti i (u)zbuniti javnost u BiH, nego je Upitnik ključni uslov za dobivanje kandidatskog statusa za BiH i jedan od najvažnijih koraka za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj Uniji. Osim toga, Upitnik kroz 3242 odgovora predstavlja aktuelno stanje u svim oblastima ekonomije, politike i društvenih djelatnosti u BiH, kako bi EK mogla uvidjeti stepen naše usklađenosti sa pravnom stečevinom EU, što jasno pokazuje da se Upitnikom, i to znaju svi osim ostrasčenih a neinformiranih pojedinaca koji su prerano započeli ličnu izbornu kampanju, nista ne trguje niti se prave bilo kakvi ustupci.

Ali, cilj Jerlagićevog  “dušebrižništva” nije moj boravak u Davosu ili Upitnik, nego zluradi i perfidni pokušaj plasiranja brutalne laži u vezi sa mojim angažmanom u toku agresije na BiH.

Mislio sam da o ovome neću morati govoriti, ali obzirom da je izborna kampanja koju već aktivno u pauzama rasprodaje električne energije vodi g. Jerlagić, očito zasnovana na bezočnim lažima i ličnom vrijeđanju, želim zbog građana kazati pravu istinu, a to je da sam u oktobru 1993. godine, kao uposlenik Vlade Republike BiH ranjen u Sarajevu eksplozijom četničke granate; da sam u martu 1994. operisan u Općoj bolnici u Sarajevu, i da sam poslije višemjesečne postoperativne terapije u Sarajevu, koja zbog nedostatka adekvatne opreme nije dala očekivane rezultate, izmješten van BiH na dodatne dvije rizične i složene operacije i težak i dugotrajan postoperativni tretman.

Nažalost, posljedice moga ranjavanja ću osjećati dok sam živ, i zaista sam mislio da će to biti i ostati moja lična i za mene bolna činjenica, i da bilo ko neće, iz čiste ljudskosti i pristojnosti, lagati o ovim činjenicama kako bi pokušao sebi priskrbiti sitne političke poene.

Ali, očito je da sam se prevario i da  nisam računao na patoloske ambicije pojedinaca koji računaju da se više puta ponovljena laž može pretvoriti u istinu. Ne, laž uvijek ostaje laž, a pisca pamfleta želim obavijestiti da mi ovakvi napadi daju dodatnu snagu da nastavim raditi svoj posao na daljem napretku BiH na putu EU integracija i ekonomskog razvoja.

I na kraju, razumijem strah koji političke partije imaju od SDA kao najveće i najjače političke partije u BiH, razumijem i frustraciju od pobjede budućeg kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH, ali opet pozivam, kao i više puta do sada, da odustanemo od plasiranja neistina i spinova i da se okrenemo procesima koji će obezbijediti stabilnost i prosperitet našoj jedinoj domovini BiH.”

(Vijesti.ba)

Poslovnidnevnik

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)