Home / After Work / Ova dijeta proglašena je najboljom, i to osmu godinu zaredom

Ova dijeta proglašena je najboljom, i to osmu godinu zaredom

Nakon blagdana kad si mnogi daju oduška pa pretjeraju s delicijama, siječanj je obično u znaku promjena životnih navika, a mnogi se odlučuju i za dijete

Ukoliko uskoro planirate na dijetu, sigurno će vas zanimati koja je dijeta proglašena najboljom, već osmu godina za redom!

Američki stručnjaci objavili su popis najboljih i najgorih dijeta koje se trenutačno nude.

Vrlo popularna dijeta Dash, prema njihovom odabiru, osmu je godinu proglašena najboljom budući da se temelji najviše na voću, povrću i cjelovitim žitaricama, a izbjegava se crveno meso, slatkiši i slatki napici. Stručnjaci za nutricionizam u ovom su istraživanju analizirali čak 38 dijeta koje su trenutačno najpopularnije u svijetu.

Nutricionisti su prilikom sastavljanja vodili računa i o tome koliko se dijeta može lako provoditi, koliko je hranjiva, sigurna, učinkovita za gubitak kilograma i mora štititi od dijabetesa i bolesti srca.

Stručnjaci sa Sveučilišta Harvard su u prosincu, proglasili Dash dijetu najboljim lijekom za osobe koje pate od visokog tlaka, jer se pokazalo da pozitivno utječe na smanjenje kilaže i poboljšava mentalno zdravlje.

Dash dijeta prvobitno je nastala kao način prehrane za osobe s visokim krvnim tlakom, no zbog svoje sigurnosti i hranjivosti već je osmu godinu za redom proglašena najboljom. Znanstvenici ističu kako su prednosti mediteranske i Dash dijete u tome što nisu restriktivne za razliku od mnogih drugih dijeta.

Osim toga, nije ih teško pratiti, a odlično su izbalansirane te nude i ukusne stvari, između ostalog i crveno vino.

‘Visoko mjesto dijete Dash u ovom godišnjem izboru, potvrdilo je kako je ova dijeta dobro prihvaćena ne samo od stručnjaka, već i od strane javnosti’, rekla je registrirana dijetetičarka Janet de Jesus.

 S druge strane, ketogena dijeta tzv. ‘keto’ koju obožavaju neke članice klana Kardashian i ‘dijeta 30 dana’ (Whole 30), zbog svoje su visoke restriktivnosti, proglašene najmanje sigurnima i učinkovitima.

Namirnice za lijep ten

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najgorim dijetama proglašene su ketogena dijeta čije su pobornice Halle Berry i Kourtney Kardashian, a bazira se na niskom unosu ugljikohidrata, te umjerenom do visokom unosu proteina i masti.

Dijeta 30 dana (Whole30 diet) eliminira unos šećera, alkohola, žitarica, mahunarki, soje i mliječnih proizvoda u trajanju od mjesec dana.

Znanstvenici upozoravaju da ove restriktivne dijete nude brz gubitak kilograma, ali donose i veliku opasnost od ponovnog povratka na staru kilažu.

  • +1

Namirnice bogate kalcijem

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)