Home / Vijesti / Svijet / Njemačka: Stuttgart samo jednim klikom do slobodnih mjesta za parkiranje

Njemačka: Stuttgart samo jednim klikom do slobodnih mjesta za parkiranje

Pilot projekt u Stuttgartu: Do slobodnih mjesta za parkiranje i nastavak putovanja javnim prijevozom dolazi se samo jednim klikom.


Samo jednim klikom do slobodnih mjesta za parkiranje.

IMG_20170823_090344

Kada vozači znaju je li na parkiralištu za izmjenu prijevoznog sredstva dostupno mjesto, veća je vjerojatnost da će parkirati svoje automobile i umjesto njih se koristiti uslugama željeznice za put do svojeg radnog mjesta. To je temeljna ideja iza pilot projekta o aktivnom upravljanju parkiralištima koju Verband Region Stuttgart (regionalno udruženje u Stuttgartu) trenutno pokreće u suradnji s društvom Robert Bosch GmbH.

Na 15 lokacija za parkiranje automobila radi nastavka putovanja javnim prijevozom uz željezničke linije za putovanje na posao S2 (Schorndorf) i S3 (Backnang) senzori društva Robert Bosch GmbH svake će minute prepoznavati slobodna mjesta za parkiranje i te informacije dostavljati u stvarnom vremenu, u skladu s planovima. Informacije o besplatnim mjestima za parkiranje zatim će postati dostupne putem aplikacije i internetske stranice VVS Udruženja za prijevoz i tarife iz Stuttgarta. Jedanaest gradova i zajednica na sjeveroistoku šireg područja Stuttgarta pristalo je poduprijeti ovaj pilot projekt. Oni će pružati internetske veze i električnu energiju za lokacije na kojima se može parkirati automobil za nastavak putovanja javnim prijevozom. Većina tih lokacija u vlasništvu je lokalnih općina koje njima upravljaju. Verband Region Stuttgart podupirat će taj projekt financiranjem iz regionalnog programa kojem je cilj transformirati Stuttgart u ogledni primjer održivosti.

Za regionalnu direktoricu udruženja Verband Region Stuttgart dr. Nicolu Schelling taj će projekt doprinijeti privlačnosti kombiniranja automobila s javnim prijevozom.


„Primjenom najnovije tehnologije u ovom projektu poboljšavamo uslugu u regiji.” U gradskim garažama za parkiranje dugi niz godina uobičajena je praksa brojanje koliko puta se podiže rampa radi izračuna broja slobodnih parkirališnih mjesta. „Ovo je neistraženo područje kada su u pitanju lokacije namijenjene za prelazak iz automobila u javni prijevoz”, tvrdi dr. Jürgen Wurmthaler, zadužen za djelatnosti razvoja regionalnog poslovanja. Lokacije kojima se koristi u pilot projektu nemaju rampe, a neke imaju više od jednog ulaza ili izlaza. „Uz pomoć naših senzora parkirališna mjesta postaju dijelom interneta stvari.Preuzimamo breme traženja slobodnih mjesta na lokacijama za promjenu prijevoznog sredstva s ramena vozača. Time smanjujemo gužve koje se povezuju s potragom za parkirališnim mjestima i svodimo utjecaj na okoliš na minimum”, izjavio je dr. Dirk Hoheisel, član upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH.

Pilot projekt započeo je početkom 2016. ugradnjom Boschevih senzora i provodi se do lipnja 2018. Razine zauzetosti također će se proučiti i analizirati radi utvrđivanja utječu li informacije u stvarnom vremenu o slobodnim mjestima na lokacijama za promjenu prijevoznog sredstva na odluku vozača da se više voze autobusima i vlakovima. Na području Stuttgarta postoji više od 100 takvih lokacija s 50 do 700 parkirališnih mjesta. Najmanja lokacija u pilot projektu ima 49 mjesta (Schorndorf), dok najveća ima preko 520 mjesta (Waiblingen).izvor/automania/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)