Home / After Work / Šokantno priznanje redatelja ‘Posljednjeg tanga u Parizu’: Glumica nije znala za scenu silovanja

Šokantno priznanje redatelja ‘Posljednjeg tanga u Parizu’: Glumica nije znala za scenu silovanja

Bernardo Bertolucci u intervju je priznao da Mariji Schneider nije htio reći za scenu silovanja, jer nije htio da taj trenutak odglumi nego da zbilja osjeti bijes i poniženje.

Hollywood i cijela javnost u šoku su nakon što je redatelj kultnog filma “Posljednji tango u Parizu”Bernardo Bertolucci otkrio kako je scena silovanja u filmu snimljena bez pristanka glumice Marije Schneider.

Na internetu se pojavio  video intervju snimljen još 2013. godine u kojem Bertolucci priča o filmu te između ostalog otkriva kako su scenu silovanja, zbog koje je film i ocijenjen kontroverznim, smislili on i Marlon Brando. Zajednički su odlučili da je najbolje da Mariji ne otkriju ništa o sceni silovanja jer su, kaže, htjeli da njena reakcija bude uvjerljiva.6abb0e0f7f30abdcc0f749ad8e66ee71

– Užasno sam se osjećao što sam se tako ponio prema Schneider. Jednostavno nisam htio da Maria to odglumi, htio sam da zbilja osjeća taj bijes i poniženje.Nakon snimanja više nikad nije razgovarala sa mnom – rekao je redatelj u intervjuu. U vrijeme kada je film sniman Marlon Brando koji je igrao Paula imao je 48 godina, dok je Mariji koja je igrala Jeanne imala samo 19 godina.

U jednom intervjuu koji je dala nedugo prije no što je preminula 2011. godine Maria je rekla da se osjećalaponiženo i silovano. – Bila sam jako mlada i nisam bila upućena u ništa. Trebala sam biti pametnija i reagirati, trebala sam nazvati odvjetnika ili agenta – rekla je tada.

Holivudski glumci šokirani su redateljevim priznanjem. – Upozorenje svim obožavateljima ovog filma. Imajte na umu da upravo gledate 48-godišnjaka kako siluje 19-godišnju djevojku. Redatelj je to planirao i zlo mi je od toga – napisala je na Twitteru glumica Jessica Chastain. 

Glumac Chris Evans također je u šoku i na Twitteru je napisao da više nikada neće gledati ovaj klasik niti će više ikada Branda i Bertoluccija gledati na isti način.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)