Home / Vijesti / Svijet / Ludnica se nastavlja, vrijednost bitcoina u jednom danu skočila za skoro 50 posto

Ludnica se nastavlja, vrijednost bitcoina u jednom danu skočila za skoro 50 posto

VRIJEDNOST bitcoina naglo je danas skočila za preko 40 posto posto i u ovom trenutku iznosi skoro 16.000 dolara. Ovaj skok vrijednosti bitcoina dolazi svega dan nakon što je ova kriptovaluta doživjela najveći pad vrijednosti ove godine – bitcoin je u petak izgubio trećinu svoje vrijednosti.

Podsjetimo, vrijednost bitcoina jučer se strmoglavila za tridesetak posto, odnosno za 3.600 dolara i iznosila je oko 10.500 dolara. Bitcoin je još u nedjelju vrijedio vrtoglavih 20.000 dolara.


Pad cijene Bitcoina uslijedio je nakon nekoliko loših vijesti za bitcoin koji je od početka godine narastao za nevjerojatnih 1300 posto.

Upozorenja na rizično ulaganje

U četvrtak je, zbog sumnji u insajdersku trgovanje, suspendirana trgovina bitcoin cashom – jednom izvedenicom bitcoina, na jednoj od najpopularnijih burzi, javlja CNN.

Američki regulator (Securities and Exchange Commission, SEC) upozorio je ovaj tjedan investitore na rizik ulaganja u, uglavnom neregulirane, digitalne valute.

Početkom tjedna jedna je južnokorejska burza bila prisiljena prekinuti s radom, nakon što su ih dvaput napali hakeri u roku od samo nekoliko mjeseci.

Incidenti su potaknuli pitanja o pouzdanosti tržišta kriptovaluta koje nisu regulirale vlade ili središnje banke.

Business Insider piše kako nema nekog očiglednog katalizatora za jučerašnju rasprodaju, ali s obzirom na opći nedostatak likvidnosti na tržištu, mali potezi mogu se pretvoriti u velike vrlo brzo.

Spominju kako je suosnivač stranice Bitcoin.com, Emil Oldenberg, nedavno izjavio kako više ne vjeruje u Bitcoine te je rasprodao svoj udio u toj valuti  i prebacio se na bitcoin cash.

Prošle godine u ovo doba ova je virtualna valuta vrijedila manje od 1000 dolara.

INDEX,POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

Izvučena tijela rudara: Na nesretne radnike obrušilo se više od 50 kubnih metara zemlje

Nesreća se desila u jami rudnika koji je u vlasništvu kompamnije “Boksit” Milići. Izvučena su …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)