Home / Vijesti / Gradovi / Božićno drvo u centru Beograda skuplje od onog u New Yorku, građani bijesni, pokrenuta istraga

Božićno drvo u centru Beograda skuplje od onog u New Yorku, građani bijesni, pokrenuta istraga

GRADSKA uprava Beograda suočit će se s istragom zbog božićnog drvca postavljenog u središtu grada nakon što je otkrivena afera da je plaćen čak 83.000 eura, a Beograđani su danas ispod stabla donosili listiće s ironičnim porukama što bi još željeli za Novu godinu.

Cijenu je koncem tjedna otkrio istraživački portal Pištaljka.rs, ustvrdivši kako je ugovor potpisan tri dana nakon što je umjetno drvo već bilo montirano na početku središnje pješačke zone u Knez Mihajlovoj ulici.

Visoko 18 metara i ukrašeno s 200 crvenih kuglica, beogradsko božićno drvo pokrenulo je pravu lavinu reagiranja na društvenim mrežama i pritisaka na gradske oce, među ostalim, i zbog informacije da je skuplje čak i od božićnog drvca postavljenog ispred Rockefeller centra u New Yorku.

Građani prosvjeduju

Sučen s neugodnim činjenicama, beogradski gradonačelnik Siniša Mali rekao je novinarima kako je “i sam iznenađen” basnoslovnim iznosom i najavio raskid ugovora, a tvrtka “Keep light”, kao jedini sudionik javnog natječaja za ukrašavanje grada, priopćila je da će već postavljeno drvce pokloniti Beograđanima kao svoj doprinos dekoriranju gradskih ulica i trgova.

Oporbena Demokratska stranka pozvala je Beograđane da ispod plastičnog drveta ostave svoje želje za poklone u vrijednosti od 83.000 eura, a pojedini su građani u znak prosvjeda danas zasuli jelku rolama toalet-papira koje su ostale visjeti između grana.

Gradske službe jutros su s drvca uklonile veliki plakat na kojem je pisalo “Sinišina jelka”, a postavila ga je inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd”.

Ta nevladina organizacija nedavno je Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu podnijela kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Siniše Malog, direktora javnog poduzeća za gradsku rasvjetu, te protiv članova povjerenstva za javne natječaje i direktora tvrrtke “Keep Light” zbog zlouporaba u svezi s javnom nabavom novogodišnje rasvjete, a u vrijednosti od oko 1,5 milijun eura.

INDEX,POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

SLOVENIJA OD RS POTRAŽUJE 90 MILIONA MARAKA, ZA SVAKI DAN KAŠNJENJA ….

Do pokretanja arbitražnog spora došlo je nakon što je “HES Vrbas”, koji je trebalo da …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)