Home / Kompanije i Tenderi / Gorenje otvorilo prvi prodajni salon u Iranu

Gorenje otvorilo prvi prodajni salon u Iranu

Slovensko Gorenje je u Teheranu otvorilo prvi prodajni salon, izvijestio je portal siol.net.
Prvi prodajni slaon u Iranu, u kojem će biti izloženi i prodavani isključivo Gorenje proizvodi, otvoren je u gradskoj četvrti Teherana, koji je pun dućana elektronskih proizvoda i kućanskih aparata.

Gorenje planira u Iranu uskoro otvoriti još dva slična prodajna objekta, a u narednih dvije godine i instalirati montažu svojih proizvoda.
Svečanom otvorenju prisustvovao je i ministar privrede Slovenije Zdravko Počivalšek koji se u Iranu nalazi u posjeti sa Vladinom delegacijom.

Gorenje je prisutno u iranskom tržištu više od 30 godina, ali do sada samo kroz ne-ekskluzivne ugovore za prodaju. Proizvode Gorenja iranski kupci mogli su pronaći samo u radnjama gdje se prodaju proizvodi konkurentskih brendova.

Pooštravanje međunarodnih sankcija protiv Irana je uticalo na poslovanje Gorenja u ovoj zemlji, ali sada njihovi dugogodišnji iranski prodajni partneri smatraju da je pravi trenutak za nadogradnju saradnje.

“Mi smo istraživali tržište ponovo i uvjereni smo da su Gorenje proizvodi vrhunske kvalitete, izvanrednog dizajna i razumne cijene”, rekao je vođa iranske partnerske firme koja će upravljati iranskim Gorenje salonima i brinuti o cjelokupnoj prodaji Gorenja u Iranu.

izvor/indikator/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Poziv za učešće u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Banja Luka, 2.11.2023.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća je pokrenula jedinstveno istraživanje sa ciljem …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)