Home / Vijesti / BiH / Crnkićev račun za službeni telefon 20 hiljada KM!

Crnkićev račun za službeni telefon 20 hiljada KM!

Bivši direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Kenan Crnkić je za svog mandata poreske obveznike Kantona Sarajevo „oštetio“ za stotinjak hiljada KM i to samo po osnovu plaćanja troškova službenog mobilnog telefona koji je koristio.

Kenan Crnkić, bivši direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, za svog mandata svu energiju usmjerio je na suzbijanje sistemske korupcije u zdravstvu, uvođenje reda i discipline, zakonitosti i transparentnosti po različitim osnovama i segmentima. Međutim, ono o čemu Crnkić nije govorio u svojim medijskim istupima, u kojima je (ne)opravdano najviše hvalio samog sebe, jeste koliko je on koštao poreske obveznike Sarajevskog kantona.

Portal SB u posjeduje je računa iz juna 2014. godine, kada je Crnkić navodno provodio godišnji odmor u Turskoj. Telefonski račun za taj mjesec ZZO KS platio je čak 20.766 maraka! U vezi sa navedenim plaćenim računom od preko 20 hiljada KM odgovorni u ZZO KS-a počinili su i krivično djelo jer su troškove enormno visokog računa za mobilni telefon knjižili kao troškove „interneta“ Zavoda.

Doduše, bivši direktor Crnkić, dok je boravio u Turskoj, jeste koristio internet, ali na mrežu se kačio preko svog službenog telefona. Samo po osnovu GPRS prenos podataka u roamingu u junu 2014. Crnkić je „nasurfao“ trošak od 16.850 KM!

„Borac“ protiv korupcije, legalista, najmenadžer… Crnkić je i prije dolaska na mjesto direktora ZZO KS-a bio poznat po nemilosrdnom trošenju tuđih para. Naime, dok je obnašao funkciju direktora mikrokreditne organizacije „Prizma“ mjesečna plata mu je bila veća od 10 hiljada KM, a u periodu od nepune 4 godine Crnkiću su za više nego „uspješan“ rad isplaćeni bonusi od blizu 400 hiljada KM. A kako i koliko uspješno je poslovala „Prizma“ najbolje svjedoči podatak da je ta MKO, koja je negativno uticala na rezultate mikrokreditnog sektora u BiH, otišla u stečaj početkom juna prošle godine.

izvor/vijesti.ba/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)