Home / Vijesti / BiH / POSLOVNI USPON SENADA DŽAMBIĆA: “Bingo” otvorio šoping centar u Trebinju i preuzeo tvornicu u Brčkom!

POSLOVNI USPON SENADA DŽAMBIĆA: “Bingo” otvorio šoping centar u Trebinju i preuzeo tvornicu u Brčkom!

Vodeća domaća trgovinska kompanija “Bingo” iz Tuzle ostvarila je u kratkom vremenu dva značajna poslovna poduhvata – otvorila je trgovinski centar u Trebinju i preuzela vlasništvo u brčanskoj tvornici namještaja Duka&Bosna.

Novoizgrađeni tržni centar kompanije „Bingo“, koji je svečano otvoren u Trebinju, prostire se na oko  10.000 m2 prodajnog prostora i raznovrsnog trgovinskog i ugostiteljskog sadržaja u kome će raditi oko 150 novouposlenih Trebinjaca.

U prisustvu vlasnika kompanije „Bingo“ Senada Džambića, poslovni centar je svečano otvorio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, istakavši da će otvaranje najvećeg tržnog centra u regiji donijeti brojne benefite Trebinju i njegovim građanima.

„Trebinje je dobilo objekat vrijedan 25 milona KM u građevinskom smislu, a izvođači radova su bili većinom domaće kompanije. Konkretno 2,5 milona KM je inkasirano u budžet od prodaje zemljišta i raznih saglasnosti i dadžbina koje zakon podrazumijeva. Kroz doprinose i poreze za lične dohotke i sve što će se prodavati ovdje, budžet grada Trebinja narednih godina svakako će biti puniji“, rekao je Vučurević dodajući da je za Trebinjce važna i Bingova poslovna politika podrške domaćoj proizvodnji – kroz otkup poljoprivrednih prozvoda, koje potom plasira u svoje prodajne objekte širom BiH.

Vučurević je dodao da vjeruje da će se Trebinje – sa najvećim tržnim centrom u regionu, uz povoljnije cijene i razliku u PDV-u u odnosu na susjedne zemlje – „pozicionirati kao najznačajnija trgovačka destinacija u regiji“ i privući još više kupaca iz Crne Gore i Hrvatske.

Nekoliko dana ranije Bingo je preuzeo brčanskog proizvođača namještaja Duka&Bosna d.d. kupivši 712.234 dionice ovog preduzeća, čime je vlasnički udio u ovoj kompaniji povećao na 89,9 posto.

Tuzlanski trgovac je za ovaj paket dionica platio 3.026.994,50 KM.

Bingo će u zakonskom roku objaviti ponudu za preuzimanje i preostalih 10 posto dionica koje nisu u njegovom posjedu.

Ovo je druga akvizicija Binga u kratkom vremenu, budući da je početkom novembra od HETA-e kupio tekstilnu fabriku Novitet u Bosanskom Petrovcu.

Poslovnidnevnik.ba.

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)