Home / Najave / RUSI PREDSTAVILI ORUŽJE BUDUĆNOSTI: Amerikanci u panici, ne mogu da povjeruju da nešto takvo postoji (VIDEO)

RUSI PREDSTAVILI ORUŽJE BUDUĆNOSTI: Amerikanci u panici, ne mogu da povjeruju da nešto takvo postoji (VIDEO)

Amerikanci tvrde da Rusi blefiraju kada govore o skorom uvođenju teške besiplotne letelice “Ohotnik” u naoružanje svoje armije.

 Sa druge strane, najviši predstavnici ruskog vojno-industrijskog kompleksa su uvereni da će do 2020.godine prvi “Ohotnik” biti u operativnoj upotrebi, spreman da izvodi najsloženije borbene zadatke.

Izjave o konstruisanju teškog bespilotnog letećeg aparata “Ohotnik“ u ovom času nemaju realnu osnovu, ističe američki sajt Popular Mechanics, a prenosi Lenta.Ru. Američki sajt napominje da ruski vojno-industrijski kompleks ima u planu razvoj “Ohotnika“i da će se taj projekat intenzivirati tek na kraju kompletnog razvoja lovca 5. generacije Su-57.

Internet-sajt dalje navodi da će “Ohotnik“ biti napravljen po tehnologiji koja će mu obezbediti malu radarsku reflektivnost-vidljivost, i da će svoje naoružanje (bombe i rakete) nositi u unutrašnjim borbenim spremnicima, kao i kod klasičnih lovaca 5.generacije. Oplata bespilotnog aparata će biti napravljena od kompozitnih materijala.

Podsećamo da je ruska informativna kuća Interfaks napomenula da se ruski teški udarni dron „Ohotnik“ nalazi u završnoj fazi svog ispitivanja, i da se sledeće godine očekuje njegov prvi let, dok se od početka naredne decenije prvi primerci očekuju u naoružanju ruske armije.

Njegove glavne letno-taktičke karakteristike se za sada ne otkrivaju. Prema nekim osnovnim podacima koje su uspele da procure u javnost, osnovna konstruktorska baza za izradu ove letelice je šema tzv. “letećeg krila“.

“Ohotnik“ će dostizati masu od 20 tona, što je 2 puta više od npr. lovca MiG-29.

Njegova krstareća brzina leta će biti podzvučna (do 1,000 km/čas), dok će njegov maksimalni dolet iznositi 3.500km. Letelica će moći da se popne na visinu od 10.500 metara odakle će visoko-preciznim oružjem moći da uništava neprijateljske kopnene ciljeve i vrši operaciju izviđanja.

Ukupan budžet za razvoj ove letelice je procenjen na 1,6 milijardi rublji (oko 25,6 miliona dolara).

Kurir.rs/Russia Beyond/Poslovnidnevnik.ba

Foto: YT Screenshot

Komentari

komentari

Check Also

Melania govorila o seksualnim odnosima sa Trumpom i slikala se gola

  Otkako je prije dvije godine postala prva dama Amerike, postalo je jasno da ni …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)