Home / Ličnosti / Capello: Zidane je donio pravu odluku, izbacili bi ga kao i mene

Capello: Zidane je donio pravu odluku, izbacili bi ga kao i mene

ODLAZAK Zinedinea Zidanea s klupe Real Madrida iznenadio je cijelu nogometnu Europu, pa i njegove igrače s kojima je prije samo pet dana osvojio treću Ligu prvaka zaredom.

Zidaneovu odluku analiziraju mediji širom Europe, a svoj komentar dao je nekadašnji trener Reala iskusni Fabio Capello.

“Donio je najbolju odluku, otišao je. U Madridu nije bila dobra atmosfera, znao je to, znao je da će dobiti otkaz ako ne osvoji Ligu prvaka”, kaže 71-godišnji Capello, koji je Real vodio u dva navrata, sredinom devedesetih te 2006. i 2007. godine.

“Zidane je među najvećim trenerima po svemu što je osvojio. Sada se mora dokazati na drugoj destinaciji. Zasigurno je jedan od najvećih trenera u povijesti Reala”.

Komentirao je i Realovog predsjednika Florentina Pereza, koji je na izvanrednoj presici rekao da ga je iznenadila Zidaneova odluka.

“Bilo je puno kontroverzi oko Reala i Florentina koji želi biti i trener. Kada pobjeđuje, sretan je, a kada ne pobjeđuje, netko mora biti krivac. Ja sam pobijedio pa su me svejedno izbacili”, prisjetio se Capello 2007. kada je dobio otkaz nakon osvojenog jubilarnog 30. naslova prvaka Španjolske.

Tko nakon Zidanea?

“Mislim da bi ga Guti mogao zamijeniti, možda i Conte ili Sarri. Pochettino? Dobro poznaje španjolski nogomet i ima određen stil igre, mogao bi biti dobar”.

Index/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)