Home / Ličnosti / ZIDANE JE OTIŠAO IZ REALA Šokantnu vijest objavio u izvanrednom obraćanju javnosti

ZIDANE JE OTIŠAO IZ REALA Šokantnu vijest objavio u izvanrednom obraćanju javnosti

ZINEDINE ZIDANE je samo pet dana nakon osvajanja trećeg uzastopnog naslova prvaka Europe, dao otkaz kao trener Reala.

Neposredno prije održavanja, medijima koji prate Real poslana je obavijest da će u klupskom kampu Valdebebas od 13 izvanrednu konferenciju za medije imati trener Zinedine Zidane i predsjednik Florentino Perez.

Obraćanje je otvorio Perez: “Zidane će govoriti odmah nakon mene, ali jučer mi je saopćio neočekivanu vijest da više neće biti trener Reala.”

Riječ je zatim uzeo Zidane:

“Jučer sam razgoivarao s predsjednikom i pokušavao mu objasniti o čemu razmišljam. Ovo je pomalo čudan trenutak, ali s druge strane i važan, te dobar za sve.

Ova momčad treba nastaviti pobjeđivati, ali mislim da joj treba promjena, novi glas, druge metode i zato sam donio ovu odluku.”

“Volim ovaj klub i predsjednika koji mi je dao priliku igrati za njega i voditi klub mojih snova.

Ali, sve se mijenja i zato sam donio odluku da odlazim.”

Perez se zatim uključio: “Ovo je potpuno neočekivana odluka i ovo je tužan dan za mene i sve u ovom klubu. Ali, kada je rekao da je odlučio, morali smo to prihvatiti. Pokušavao sam ga odgovoriti, ali znam kakav je. A on zna da ima svu našu ljubav i podršku.

Ne možete se pripremiti na nešto ovakvo. Sjećam se kada sam otišao u njegovu kuću i pitao ga da preuzme Real, bio je potpuno uvjeren da će osvajati trofeje.

Moramo mu zahvaliti za svu pažnju i strast koju je pokazivao prema Realu tijekm svih ovih godina.

Jedino što mu želim reći je: ‘Vidimo se’, jer znam da će se vratiti. Možda nakon odmora.”

Zidane se nasmijao na predsjednikove riječi:

“Kao što je on rekao, vrlo lako bi se mogli vidjeti opet, jer Real mi je dao sve. I dalje ću biti blizu kluba, ali ova odluka, koliko se god nekima činila besmislena, donesena je u pravom trenutku. Vrijeme je za promjenu, za mene i igrače.

Nakon tri godine ovdje, ovo je prava odluka. Želim se zahvaliti navijačima za svu podršku koju su mi iskazivali ne samo kao treneru, nego i dok sam bio igrač Reala.

Prema navijačima reala osjećam posebnu ljubav. Hvala vam na svemu. Znam da je bilo teških trenutaka i zvižduka, ali sve je to dio ovog kluba. Mislim da igračima ponekad treba i takva podrška.

Ali, bilo je neusporedivo više krasnih trenutaka, od kojih je završnio bi onaj trećeg uzastopnog trijumfa u finalu Lige prvaka. Mislim da je ovo pravi trenutak za odlazak, jer igrači trebaju promjenu. Želim im zahvaliti, zato što na kraju dana oni su ti koji se bore za klub s najvišim ciljevima.

Uvijek od njih tražimo sve više i više. Ne mogu tražiti više od ovih igrača i sada je vrijeme da ih u svlačionici vodi drugi glas.”

Novinari su ga pitali je li već ranije obavijestio igrače o odluci?

“Znaju. Nisam pričao sa svima, ali sam im poslao poruku. Kapetanu Sergiju Ramosu sam priopćio odluku osobno. Puno smo vremena proveli zajedno u ove tri godine, praktično smo živjeli zajedno. Poštujem ga kao čovjeka i kapetana, a on poštuje moju odluku i poželio mi je sreću. Sergio je vođa ovog Reala, kapetan i bilo je zadovoljstvo dijeliti ovo vrijeme s njim.”

O čemu razmišlja sada kada je dao otkaz?

“O ničemu. Ako nakon tri godine ne vidim jasno kako da nastavimo pobjeđivati ili kao bi ja to htio, onda je pravo vrijeme za ne nastaviti s ovim poslom ovdje i pravo vrijeme za promjenu.”

Što ćete sada raditi?

“Ne moram vam o tome sada govoriti.”

Koji su planovi za budućnost?

“Ne tražim novi klub, niti želim trenirati neki drugi klub.”

Odlazite li zato što ste bili nesretni u Realu?

“Nisam se umorio nakon tri godine treniranja. Ali, mislim da je pravi trenutak za promjenu. Mislim da bi bilo teško nastaviti pobjeđivati da sam ostao.”

Najružniji i najljepši trenutak u Realu?

“Najljepši trenutak je što sam igrao za ovaj klub. Toliki veliki igrači snivaju o tome da barem jedan dan budu igrači Reala, a meni se to ostvarilo. Kao treneru, najvećim uspjehom smatram osvajanje španjolskog prvenstva, to je vrhunac. Najgore mi je bilo ispadanje od Leganesa u Kupu.”

Je li vas umorio trenerski posao?

Uskoro opširnije. 

Naravno, odmah su krenule špekulacije o razlogu ovako dramatične objave neposredno prije obraćanja javnosti, posebno zato što je Zidane prije samo pet dana treću sezonu zaredom osvojio Ligu prvaka kao trener Reala.

Zidane je trener Reala postao u siječnju 2016. i za manje od dvije i pol godine osvojio je jednu španjolsku, dvije svjetske i tri europske titule.

Odbačena su nagađanja da bi dva ključna Realova čovjeka mogli obavijestiti javnost o Zidaneovom produljenju ugovora. Prošlog ljeta također je potpisao novi ugovor, koji tada nije najavio konferencijom za medije.

Također, potpisivanje novih ugovora s glavnim igračkim zvijezdama i trenerima organizira se u predsjedničkoj sobi Santiago Bernabeua, a ne u trening-kampu.

Jose Sanchez, novinar Radio Marce, objavio je da Zidane napušta Real:

Isto javlja Cadena Ser:

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)