Home / Investicije / OD LONDONA DO ŠKOTSKE ZA 45 MINUTA Elon Musk najavio testiranje Hyperloopa, pogledajte snimku

OD LONDONA DO ŠKOTSKE ZA 45 MINUTA Elon Musk najavio testiranje Hyperloopa, pogledajte snimku

ELON Musk, inovator, poduzetnik i milijarder, najavio je da uskoro kreće s testiranjem jednog od projekata na kojemu već dugo radi.

Naime, njegova tvrtka The Boring Company radi na sustavu Hyperloopa. Musk je još 2012. godine predstavio svoju viziju putovanja u budućnosti.

Putovanje brzinom većom od 1.000 kilometara na sat

Rekao je tada kako sada imamo avione, vlakove, automobile i čamce te kako će on ponuditi petu opciju prijevoza – Hyperloop.

Musk je Hyperloop tada opisao kao sustav vakuumiranih tunela unutar kojih bi u se nalazile kabine. U kabinama bi bili putnici koji bi unutar vakuumiranih tunela putovali brzinom većom od 1.000 kilometara na sat.

Tada je tvrdio kako bi se takvim načinom prijevoza od Londona do Škotske moglo stići za 45 minuta.

Nekoliko tvrtki razvijalo je taj projekt, poput tvrtke Hyperloop Transporting Technologies i Virgin Hyperloop One.

Osim njih, na projektu radi i Muskova Boring Company, a Musk je najavio kako će kroz par mjeseci početi s testiranjima.

Naime, kako javlja Electrek, Boring Company izgradila je tunel od 100 metara ispod Los Angelesa u blizini tvrtke Space X.

Testiranje kreće za nekoliko mjeseci

Musk je danas na svojem Instagram profilu najavio kako će tunel uskoro biti završen i kako će uskoro krenuti s testiranjima.

“Prvi tunel Boring Company ispod Los Angelesa je uskoro gotov. Čekamo završna odobrenja vlasti, a kroz nekoliko mjeseci ćemo ponuditi besplatne vožnje za javnost. Ogromno hvala svima koji su pomogli s ovim projektom. Jaka potpora javnosti, izabranih dužnosnika i vlasti je neophodna za uspjeh. Kako sam već komentirao u prethodnoj objavi, kada sve bude u potpunosti operativno (demo vožnje će biti besplatne) sustav će uvijek davati prednost kapsulama za pješake i bicikliste i to po manjoj cijeni od karte za bus”, napisao je Musk u svojoj objavi.

musktwitter625

Istu objavu podijelio je i na Twitteru te je poručio kako već radi na uspostavi rute između Washingtona i New Yorka te kako se nada da će sljedeće godine početi raditi na ruti između Los Angelesa i San Franciska.

Dodao je i kako će se raditi o pravom Hyperloopu s vakuumiranim tunelima i kapsulama koji će biti brži od mlaznih aviona.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)