Home / Ličnosti / Rođena je sa NAJVEĆIM JEZIKOM NA SVIJETU i ljekare ostavila u POTPUNOM ŠOKU: Danas ta djevojčica IZGLEDA OVAKO

Rođena je sa NAJVEĆIM JEZIKOM NA SVIJETU i ljekare ostavila u POTPUNOM ŠOKU: Danas ta djevojčica IZGLEDA OVAKO

Rođena je sa jezikom odrasle osobe, a prizor je zapanjio ceo sveg. Danas, dve godine kasnije, izgleda ovako!

Pejsli Morison Džonson iz Južne Dakote rođena je sa retkim Bekvit Vajdmen sindromom, zbog koga joj je jezik bio dva puta veći od usta. U prvih par nedelja života bila je u konstantnoj opasnosti da se zbog njega uguši, a imala je probleme i sa hranjenjem, zbog čega su je prvih šest meseci života hranili kroz tubu na stomaku.

4A

Njeni roditelji, Medison (21) i Šenon (23) na kraju su rešili da devojčicu odvedu na operaciju kako bi joj se odstranio deo jezika.

Operacija je uspešno prošla, međutim, jezik je nakon toga nastavio da raste i da joj viri iz usta.

Konačno je nekoliko meseci kasnije rešeno da ode na drugu operaciju. Tada se, tek sa 16 meseci, konačno prvi put u životu nasmejala. Tom operacijom odstranjeno je više od četiri centimetra jezika.

– Bili smo presrećni kada se prvi put nasmejala, a ogromno je olakšanje i što sada konačno može da jede. Ma, sada je to potpuno druga beba, i lice joj izleda drugačije, mnogo se smeje i konačno pravi zvukove pa će uskoro i progovoriti – kažu presrećni roditelji.

(dailymail.co.uk)

Komentari

komentari

Check Also

Sedina Muhibić, dijete SOS dječijeg sela, napadnuta zbog jakne s kockicama

Životna priča mlade Sedine Muhibić koju je prošle godine ispričala za Radiosarajevo.ba može poslužiti kao …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)