Home / Vijesti / BiH / Na dvije lokacije u Velikoj Kladuši postavljene pametne solarne klupe

Na dvije lokacije u Velikoj Kladuši postavljene pametne solarne klupe

Na dvije lokacije u gradu postavljene su pametne solarne klupe na kojima građani mogu napuniti svoje telefone, tablete i prenosne računare. Jedna solarna klupa postavljena je u parku „7 Sekretara SKOJ –a“, dok je druga klupa postavljena u parku „Meeting point“. Instalacijom solarnih klupa Velika Kladuša postaje jedini grad u Unsko – sanskom kantonu koji ih posjeduje, a čime bitno pridonosi zaštiti okoliša.

rvk-solarneklube1604-2

 

Klupe koriste solarnu energiju, pružaju ambijentalno osvjetljenje, a opremljene su i USB priključcima za punjenje mobitela i omogućavaju brzi internet.

Ovo je još jedan u nizu projekata Općine Velika Kladuša. Podsjetimo, početkom ovog mjeseca građanima i posjetiocima Velike Kladuše omogućen je besplatan bežični pristup Internetu za korisnike Smartphone-a, prenosnih računara i tableta na području grada. Signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu pokriveno je uže gradsko područje od Kružnog toka do stare autobusne stanice. Besplatan pristup Internetu korisnicima je dostupan 24 sata, odnosno nije ograničeno vrijeme besplatnog korištenja Interneta./radiovkladusa.ba/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)