Home / Ličnosti / ČANAK NA METI DODIKOVOG SNSD-a: “On je profesionalni srbofob i autonomaš”!

ČANAK NA METI DODIKOVOG SNSD-a: “On je profesionalni srbofob i autonomaš”!

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević ocijenio je da je “Nenad Čanak profesionalni srbofob i propali političar koji je svoju karijeru gradio na ekstremnom autonomaštvu u Vojvodini”.

“Odbacili su ga svi, pa čak i oni sa kojima je dijelio takve stavove, jer se tokom njegovog djelovanja na raznim nivoima vlasti u kojoj je učestvovao, pokazalo da kod njega postoji isključivo lični interes, dok je rezultat njegove brige o Vojvodini činjenica da joj je nanio samo štetu, a nikako i nikada bilo kakvu korist. U Vojvodini je davno razotkriveno njegovo nečasno djelovanje”, istakao je Kovačević.

Komentarišući Čankovu izjavu da se ruski šef diplomatije Sergej Lavrov sastao sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom jer je “Srpska za Rusiju fitilj kojim može zapaliti balkansko bure baruta”, Kovačević je istakao da se “Čanak pod pritiskom političkog bankrota, koji je bio neizbježan, okrenuo otvorenom lobiranju i djelovanju u korist stranih sila, pa se tako na njegovom udaru našla i Republika Srpska i Milorad Dodik kao njen predsjednik”.

“Upravo to je razlog zašto Čanku smeta susret predsjednika Dodika sa ministrom inostranih poslova Rusije. Riječ je o sasvim uobičajenom državničkom i prijateljskom razgovor o unapređenju odnosa Republike Srpske i Rusije, a ne nikakve zavjere, planovi i priče o bilo kakvoj destabilizaciji bilo čega, kako to krajnje zlonamjerno pokušava da insinuira sarajevska propaganda i Nenad Čanak, koji očito sinhronizovano djeluju na ostvarivanju njihovih zajedničkih ciljeva”, zaključio je Kovačević.

Podsjetimo, Nenad Čanak predsjednik opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i predsjednik Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije, ustvrdio je da je za Rusiju je RS fitilj kojim može zapaliti balkansko bure baruta.

– Vi kada pogledate ko je peta kolona, recimo, kod nas u okviru Republike Srbije i Republike Srpske (RS), šta vidite? Primetili ste, Lavrov se sreo sa Miloradom Dodikom u Beogradu, predsjednikom jednog entiteta jedne države na Balkanu, i to ne najveće i ne najznačajnije. Zašto? Zato što je to fitilj kojim se može zapaliti balkansko bure baruta.

– Evo, recimo, nekakva organizacija “Srbska čast” iz Banjaluke, ima “humanitarce” koji su obučeni u uniforme sa beretkama i vojnim oznakama, jasno se vidi da su natpisi iza njih na ruskom, a to je sve fotografisano u Banjaluci. Sada, neka mi neko objasni – zašto su se ti ljudi, eto, opredelili za “humanitarni” rad baš u uniformama i baš pod ruskim znakovima?, kaže Čanak.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)