Home / Vijesti / BiH / JOŠ MALO SNIJEGA, A ONDA SE SPREMITE ZA SIBIRSKE HLADNOĆE: Donosimo prognozu vremena za narednih nekoliko dana

JOŠ MALO SNIJEGA, A ONDA SE SPREMITE ZA SIBIRSKE HLADNOĆE: Donosimo prognozu vremena za narednih nekoliko dana

Danas u Bosni uglavnom oblačno sa slabim snijegom

Više sunčanog vremena u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 4°C, a u Hercegovini između 3 i 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka do 14°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prijepodne kiša ili susnježica koji će od sredine dana sati preći u snijeg. Visina novog snijega do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine, sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka između -7 i -3°C, na jugu zemlje temperatura zraka u opadanju.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Visina novog snijega je do 20 centimetara. Temperatura zraka između -9 i -4°C, na krajnjem jugu zemlje između -2 i 1°C.

U utorak u Bosni oblačno sa snijegom. U Hercegovini snijeg u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Hercegovini djelomično smanjenje oblačnosti. Visina novog snijega do 10 centimetara. Temperatura zraka između -10 i -5°C, na krajnjem jugu do 2°C.

U srijedu u Bosni oblačno, u jutarnjim satima lokalno sa slabim snijegom. Najniža jutarnja temperatura zraka između -15 i -10°C, na planinama i visoravnima i do -20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -8 i -4°C, a na jugu do 4°C.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)